Saturday, 12 November 2011

Teringat Masa Aku Ambil SPM dulu ;)

Tak berapa nak ingat bila tarikh spm 2010.. 20 November eh? tahlaaa...
Macam biasa lah. paper first jeh mesti bahasa malaysia kan? Waktu ni memang cuak lah. sebab first time nak masuk periksa kan.. padahal masa buat tuh, ape pun tak ingat.. rasa cam exam biasa je ponnn... (mungkin sebab aku duduk dalam kelas, bukan dewan -,-)





Aku dulu amik sains stream. jadi ada lah belajar bio, kimia, fizik sikit2 (sikit lah sgt kan =.=) waktu spm dulu paper yang biasa2 ni (bm,bi,math,agama,sejarah) takda nak risau sangat. (tapi bukan dapat semua A pun =.=)Bila mula je paper tough2, baru rasa tak boleh nak tido malam. Asal malam je rasa nak pegi belajar lagi.. padahal dah penat sangat kot waktu tuh..... ape yang aku buat sampai penat tuh pun aku taktau lahh... LOL



Paper tough pertama yang kena hadap ialah ADD MATH. ada yang kata add math senang .. ade jugak yang kata add math  susah (aku lah tu) Seriouslah.. bagi aku add math ni susah waktu mula2 belajar.. yg function je reti buat. yang lain tak ghetiii aiiii.... tapi disebabkan kakak aku kata, add math senang, aku try jugak cari kat mana senang nye tuh.. hahahhaaha .. ok godek2 past year, jumpe! bentuk soalan sama je... kau tinggal hafal macam mana nak jawab... okeh! waktu spm memang bengang gile... add math kan boleh pilih2 soalan mana yang kita nak jawab, mana yang taknak jawab... sekali keluar satu soalan WAJIB jawab (sepatutnya tu soalan pilih2 nak jawab ke taknak, kalau mengikut past year lah kan) aku dah confirm yang ni tak reti jawab.. memang aku takmo jawab pun soalan tu waktu buat latihan pun aku takmo buat.. hahahaha padan muke aku! dapat lah kau B kat situ.... aku rasa kalo aku buat soalan yang aku tak reti tuh, boleh kot dapat A ??? hahahahaha




Pastu paper yang lain-lain aku tak ingat sangat... tapi aku ingat waktu paper fizik! yang ni memang aku retiiiii (bluek) belambak kot! aduhaiiii, aku dah bajet dah ni harap lulus je lah.. jgn failed sudah... alih2 memang betul pun lulus je aku dapat =.='' aku kesian kat cikgu yang mengajar aku fizik ... penat2 dia ngajar, lembab jugak aku waktu exam ape pun tak retiii.. hahaha sayangnyaaa~ Hmmm waktu dapat result, aku gi jumpe cikgu yang ajar aku fizik nih... Belum sempat aku buat pape, ciktu tu dah tanye "boleh saya tengok result awak?" hahaha dengan pantas nye aku jawab , tapi fizik saya D ;) *sengihsengih* cikgu kata, "takpaaaaaa, kalau waktu exam awak rasa susah nak buat, berbaloi lah dengan apa yang awak dapat"
kemainnn kau cikgu bagi nasihat sedap hati.. taktau nak sedapkan hati aku ke ataupun cikgu nak sedapkan hati dia sendiri.. kuikui... berakhirlah kisah fizik....




Kimia pulak, aku tak bazeet lah pulak dapat B =.= tetiba dapat B. Alhamdulillah..... guru kelas aku cikgu kimia... dia yang ajar kitorang.. punye lah penyabar cikgu nih... perangai anak murid semua gaya monyett pun dia boleh sabarrrrr je lg... hehehehe Dia kata kelas kitorang dia ajar yang paling best! hehe kitorang pun rasa cikgu ajar yang palinggg best ;) cececeyyy!




Bio pulak last paper, malam sebelum paper bio, aku boleh bantai tengok amazing race asia pulak kul 2 pagi.. gasak lah esok nya bio memang dia tanya amazing race tuh sape yang menang kann.. hahahaha nak wat cemana, dapat lah ko C+ sebaik C+..... aku pun taktau mana datang markah bio aku... ape aku belajar, bukan aku ingat dah sekarang nih,, hihi kuang ajo kan aku. dapat ilmu semata-mata untuk exam... tak elok amalkan benda nih... kita kalau nak belajar, biarlah ingat apa yang kita belajar... jadi pengajaran buat kita untuk masa akan datang (kemain yakin bercakap, ape yg belajar kat universiti pun ko dah lupa kan)




Bila habis je paper bio tuh. balik rumah terus buanggg semua buku,,  kemas rak buku kasi CLEARRR! satu barang pun aku tak tinggal.. termasuk buku kakak aku pun aku lempar =,= hihi
pastu ade junior datang mintak buku, aku cakap aku dah bagi orang lain. padahal aku dah buang. tapi betul lah ade jugak buku aku bagi orang, tapi aku bagi sape aku pun tak ingat. semoga buku2 aku tu berguna untuk kau orang yg guna tuh ye :p





Sekarang dah tiba masa nye untuk budak tahun 1994 pulak kena amik spm ;) bende yang sama je diorang akan lalui.. aku doakan semoga diorang berjaya.. berjaya naikkan nama sekolah aku yang orang kata cume bagus sukan je -,- tapi takpe, aku bangga dapat sekolah situ.. kalau tak sekolah situ, takde lah aku perabih duit minyak bapak aku duk ulang alik antar amik aku dari sekolah. heheheehe




Last but not least (amboi!) , spm tu sekali je buat, takde repeat repeat.. aku dulu kalau tak, paling teruk spm aku pun mak aku suruh belajar jadi nurse -,- sebaik lah tak seteruk tu spm aku sampai kena jadi nurse.. hehe eh tadi mcm nak abes tetiba ade sambungan lagi -,- spm boleh repeat lagi, bulan julai tahun depan. kau mahu repeat ? tak payah! sambung diploma je... yeee, semoga otak korang yang nak amik spm nih macam buku.. ape nak semua ade. kalau nak otak macam google, jangan lupe rebus laptop sekali dengan modem internet, minum semua benda tuh. sekian,,, selamat mencuba ! (den guwau yo)



3 orang je yang komen:

hanabunga said...

haha kisah kita lebih kurang sama ja beb.subjek killer tu memang mcm hampeh!

i.k.o said...

ehhh kakak awk tu pndai sgt ke +m3 ?? wakaka

elyhanna murray said...

karangan habis . hehe . naseb baik masa SPM mas tak sign up twitter lagikan kalau tak jadi mcm hanna twitter jeh . hahaha . doakan hanna dapat keputusan yg baik tao :D

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...