Monday, 28 February 2011

SEMUA dok gebang pasal heartbeat!

*scroll kebawah terus kalau taknak baca*







mesti ramai punya dah tau pasal ni.. cuma mungkin tak diketengahkan lagi.. apa kata korang join benda ni.. best  tau! aku yang teruja lebih pulak :D

dia tak ganggu nuffnang kita. jangan risau!

aku pun baru je lagi buat bende ni.. saje nak promote.. hehehe

ni aku copy paste dari entry 


1. klik link ni kalau nak join --->  sign up HB! Affiliate to enjoy free give

(korang right click je ah supaya tak ganggu pembelajaran kora tu ye) hehe



2. klik "create account"






3. klik "create account" pada bahagian "new customer"




4. Isi semua details yang diperlukan di "My Account Information".. Pastue tekan Continue..






5. Dah berjaya.. Klik "Join HB! Affiliate"..







6. Klik perkataan "Online Application"..







7. Isi details yang diperlukan... Pastue tekan "Continue".. Pasal Payment tue boleh pilih bayaran melalui cek, transfer atau isi kemudian pon boleh....Cute Mum pilih isi kemudian..






8. Ok.. Dah siap...






Anda dah berjaya menjadi Ahli AffiliateHB!... Step seterusnya letak Kod Banner kat blog... Yang tue kejap lagi Cute Mum tunjukkan caranya yer...

"Selamat BerHeartBeat!... Jom join cepat..."

p/s: Sesiapa yang nak copy paste tutorial nie boleh sahaja... Cuma linkkan kepada Cute Mum yer... TQ..





** kalau dah buat segala benda yang kat atas ni.. skodeng entry ni pulak untuk tau cemana nak letak banner heartbeat ni okay!



Friday, 25 February 2011

Dah Ada Dua Kena Tambahkan Lagi Tenaga


harini makan tengahari laksa bhai :D haha

macam biasa je. macam hari2 lain gak. jadi babysitter untuk anak buah aku :)

best wooo. sape kata cam bosan jee aku dok umah tak buat pape?? aku buat lah! lagi2 aku ada baby.. ko hado? hado? hmmmm

pastu harini lagi best. sebab anak buah aku tetiba dah bertambah. ok tipu.

anak buah yang selalu aku jaga tu perempuan.. pastu arini tambah lagi sorang.. lelaki pulak

tapi yang laki ni sekejap je ah jaga.. sebab parents dia ( abang n my SIL) nak pergi jakarta! 
bukan nak shopping mopping pun.. nak gi beli barang2. katanyeee! sampai terpaksa tinggal kan anak..

hari ahad diorang dah balik dah T_T

tapi takpe ah. lambat lagi tuu hari ahad. kan kan. lambat kan.. hehehe

tugas aku baru start dalam beberapa minit.. ni pun dedua baby tengah tidooo. pastu aku pun ape lagi. hapdatee ah kejap kan :D


haaa ni lah mereka mereka yg bertuah jadi anak buah aku :) tapi ni gambar lama. yang taeyy tengah2 tu sekarang dah 4 tahun dah umur dia.. dalam gambar ni masa umur 2 tahun kot..

jangan terpedaya dengan nama2 kat gambar tu.. tau! tau!

yang taey tu dapat ikut mak apak dia gi indon. adik kene tinggal.. huahua kesiaaaannnn! 





Pagi Jumaat Elok Bangun Awal

bagus! harini aku dapat bangun awal .

tak macam selalu. hahaha

dah bangun awal2 ni taktau nak buat ape pulak

aku terus pegi update blog

ni kira ade gak lah kan bende aku nak buat?? sebaik ade blog ni

kalau tak mati kerisauan lah aku taktau nak buat ape pagi2

yang best pagi ni

bangun je tido... nampak bapa aku pegang penyapu =.=

ingat kan bapa aku nak buat ape.. rupanya bapa aku yang sapu rumah pagi tadii

huaaaaa sebaik aku T_T eh eh baik bapak aku. senyum.

lepas ni aku ingat nak pegi masak ah ape lagi kan.

kene tunggu pulak bapa aku balik bawa ikan ape.

pastuuuuu ape lagii cekidaut lah resepi kat myresepi tuuu.. hahahaha :D




*klik klik lah iklan ni*

Sungguh Tak Berguna Entry Aku T_T

harini dah jumaat
sekejap je masa berjalan (ke masa berlari asal kejap sangat?)

haha

bosan weyyy ! 

lambat betul ah result aku ni nak keluar. bosan dah tunggu.

kang aku tanak amik tau result aku kang haaaaa baru kau terhegeh hegeh nak keluar.

kata 28/2 ni keluar tapi satu habak berita yang sahih tak dapat2 pun lagi.

dah ah bosan tengok berita =.=

sape je minat tengok berita bapak aku

hahaha

hebak tak aku bebel?

saje je nak bebel ni. boring punya pasal :D hahahaha



sungguh tak berguna aku punye entry T_T
  yes yes yes



*tolong ah klik iklan bawah ni*
terima kasih :)

Thursday, 24 February 2011

korang jom lah sembang kat Twitter aku. bosan ni!

bende ni tak gerak. mouse korang rosak. hehe :D





Friday, 18 February 2011

Bukan Nak Bangga Tapi Memang Aku Bangga!

aku nak kongsi lah kegembiraan aku harini.. semalam macam sedih tapi harini aku gembira.. muhaha

bukan ada ape sangat pun...

mungkin sebab aku jumpa satu belog ni.. macam best

mungkin sebab dia seorang yang kreatif

aku pun cakap ah dia best T_T


tu lah dia punya header..

korang pernah nampak dia? aku jumpa dia ni pun masa ada vlog antara dia ngan nisa kay..

kat 1tube aku tengok masa tu.. pastu jumpa pulak kat sahabat blogger..

aku add fb dia..

dia approve T_T (motif aku nak cerita???) hahaha

sukati aku ah nak cerita :D :D

yang paling best dia ni study (ke dah keje??) dalam bidang architecture..

aku pun ada kawan sekolah yang minat pasal arkitek ni T_T owww camana lah aku nak lupa pasal blog dia ni.. dia ingat kan aku kat kawan aku waktu sekolah T_T

banyak gak dia cerita pasal kerja kerja dia.. tapi aku tak paham pun T_T

entry dia yang paling best aku rasa ada dia cerita pasal lukisan.. dia beli buku baru tapi dia kata tak reti lukis...

suh member dia lukis.. dia tunjuk gak gambar yang dia lukis.. tapi katanye tak cantik...

nak nangis aku tengok lukisan dia.. boleh dia kata tak cantik??????

yang paling penting

DIA MACAM KAKAK AKU LAH *tiba2 T_T

tapi aku rasa memang ada sikit2 ah dia macam kakak aku.. muka lembut2 tapi ganas ganas gak :D ahaha

yang paaaaalling best.. dah lama aku tunggu sebenarnye bende ni...




 malas cakap banyak.. korang tengok jelah sapa kat gambar tu... hahahaha :D

mentang2 dah pandai buat printsreen... segala benda aku printscreen. haha batak tak batak ah kan :D










Everybody can have a #Svenson in their life. Come and join their Save My Hair contest and win attractive prizes today!

Everybody can have a #Svenson in their life. Come and join their Save My Hair contest and win attractive prizes today!

Nak Letak Code Heartbeat Tapi Taktau Macam Mana? Ni Penyelesaiannya



ni nak ajar mcm mana letak banner ke ape pasal heartbeat.. memang sangat2 membantu okay..!!




aku copy je ni....






Tadi Cute Mum share cara nak register AffiliateHB! kat entri INI...
Siapa belum Register boleh klik sini >>



Sekarang cara nak pasang Kod Banner kat Blog anda macam dalam gambar nie...








1) Klik "Get A Code"..






2) Pilih Kod Horizontal... Kalo nak pilih yang lain pon boleh.. Terpulang pada citarasa masing-masing..Tapi ini Cute Mum tunjuk bagaimana pasang Banner macam dalam gambar tadi...
Kemudian "Copy " kod itu..







3) Klik Design pada Dashboard anda...





4) Klik "Add a Gadget"..





5) Pilih "HTML/JavaScript"..







6) Paste Kod yang dah dicopy tadi... Title tue ikot citarasa masing-masing..
Kemudian klik "SAVE"..







7) Drag Kod tue ke sebelah atas Post... Ini pon terpulang pada anda nak letak kat mana...





8) Klik Save.. Pastue "View Blog".. (kalau nak preview dulu pon boley)




ok siap dah!!!

Senang jer kan... Lepas nie bila ada orang klik Banner tue, kita dapat RM0.04 per unik klik.. Maknanya... 1 orang 1 klik sahaja dikira dalam satu hari yang sama.. Nanti jangan lupa datang blog Cute Mum setiap hari...pastue klik.. Cute Mum pon akan buat perkara yang sama.. secara tak langsung, kita dah upkan traffic blog kawan-kawan setiap hari... :)

Lepas nie Cute Mum tunjukkan bagaimana nak dapatkan income dari HeartBeat!..


"Selamat BerHeartBeat!... Jom join cepat..."

p/s: Sesiapa yang nak copy paste tutorial nie boleh sahaja... Cuma linkkan kepada Cute Mum yer... TQ..


sumber : 







Thursday, 17 February 2011

Ye. Aku Perlukan Duit Dalam Waktu Terdekat!

tu lah masalah utama sekarang yang dilalui..

lagi lagi dah habis sekolah.. mana nak datang duit belanja lagi kan? jangan harap lah aku nak dapat duit belanja setiap hari..

kadang kadang (memang selalu) duit nak topup fon sendiri pun aku gi merayu kat orang lain. sedih kan T_T

kalau sekarang ni nak harap kan duit nafneng je memang merangkak lah aku

untung aku rasa kalau jadi budak U. korang ada duit ptptn tu kan? bagus bagus. guna lah elok elok.. aku ni sedang mencari duit.. okeylah


aku nak gi mencari duit jap...

korang tolong lah aku  sekali ye :)


hehe

Wednesday, 16 February 2011

aku, dia dan vintage photo contest

hamende CONTEST ni? aku pun tatau ah.. aku pakai taram je buat.. hahahaha :D


ape dah jadi aku pun tarak tau.. hamek lah kau!


hahahahahahahaha! lantak kau lah...


dah lah ngantok.. aku tau kalah punya ni :D :D :D



semua nak join pun boleh!






Tuesday, 15 February 2011

KUTUK MENGUTUK sesama kita

mungkin aku pernah kutuk orang. mungkin aku pernah aibkan orang. mungkin aku pernah sakitkan hati orang dan mungkin bermacam-macam lagi aku buat bende yang tak elok kat orang lain... terpulang kat korang nak terus baca atau tak.. aku pun taktau ada point ke tak ape yang aku nak tulis ni...

bila aku tengok orang lain kena kutuk aku sendiri boleh terasa sedih dan sakitnya hati aku... aku cuba bayangkan pulak kalau aku yang dikutuk.. ape ye agaknye yang aku buat masa tu? mungkin aku duduk dalam bilik tak keluar2 mungkin aku keluar tak duduk dalam bilik lagi.. hehehe entah lah...

bila fikir lagi... kalau aku yang kutuk orang... mesti aku bangga dengan diri sendiri.. sebab aku berjaya dengan misi aku... nak pulak ada yang sokong apa yang aku cakap.. lagi mencanak aku punya kegembiraan kan...

yes. sekarang aku rasa simpati dengan orang yang dikutuk tu.. tapi... aku tak boleh buat keputusan melulu dengan mengatakan orang lain salah sebab kutuk dia.. NO. i can't ! sebab nye aku tak tau hujung pangkal cerita sebenarnya.. 

jadi, kenapa perlu sebok? apa kata kita biarkan je diorang dua orang selesaikan masalah antara diorang.. kenapa perlu libatkan diri dalam benda yang kita tak buat.. ye dak? dok diam2 usha dari jauh sudah lah... amik pedoman ape yang baik.. ape yang tak elok tu tinggalkan lah.. jangan nak fikirkan sangat... lagi2 pasal masalah orang lain.. masalah kita pun kita tak fikir sebab asyik fikir yang kita ni tak ada masalah.. kan?? :D


tapi setiap orang berpendapat lain2.. terpulanglah...

Wednesday, 9 February 2011

Bila Si Cantik Menegur


 sebenarnye susah nak dapat pujian dari orang.. sebagus mana pun kita ni mesti disusuli dengan kutukan.. yang konon nye membina.. kalau dah kutuk kita.. cemane nak kata tu membina pulak kan? mesti ah down gile gile je kita rasa..

tapi... bagi aku dan mungkin bagi orang lain jugak percaya yang kalau kita buat baik dengan orang dapat balasan yang baik jugak... pernah sekali aku post status cakap pasal ni.. dan ade yang kata tak semestinya balasan yang kita dapat tu balasan yang baik..
ada yang pernah bagitau dah sentiasa aku ingat.. balasan yang baik tu kita tak dapat dalam waktu yang singkat.. SABAR lah..

kalau perkara macam ni yang jadi.. cuba kita selongkar balik diri kita sendiri.. betul ke kita ni buat baik dengan orang? mungkin kita buat baik ada sebab nye.. malas aku nak cakap ni salah ke ape ke.. fikir lah sendiri.. aku pun kena tanya diri sendiri jugak..

bukan ni sebenarnye aku nak cerita.. tapi dah rasa nak cakap sangat jadinya aku cakap lah jugak :D

tak sangka, orang cantik pun akan ada tegur orang2 kebiasaan. ceyh =.= aku dah agak dah takda orang yang sombong.. (mungkin aku belum jumpa lagi) semoga aku dan korang2 pun tak kan sombong dengan sesiapa :)

Ku Merindu Vs Ku Menunggu

sape dah dengar lagu Ku Menunggu? rossa nyanyi.. tak tau pulak ni lagu baru ke lagu lama.. tapi bagi aku yang baru sekali dengar lagu ni aku terus teringat lagu Ku Merindu.. ella ngan shah nyanyi tu.. melodi samaaa kot!

hape lah.. taktau lah aku sapa ciplak sapa.. benda ni pun senyappp je. takda sape lagi yang ketengahkan... bagus lah.. tayah lah nak gaduh2.. buang masa je.. naik rating gak...

kalau nak review pasal dedua lagu ni......

yang pasal lagu rossa tu lirik agak kuangajo sikit ahh.. biasa ah indon nye lirik ikut sukati depa ja.. mungkin bagi diorang  tu biasa biasa je.. tapi bagi aku mula mula lirik dah buat aku makan hati dah.. hahahaha podo-lski

yang lagu ella tu pulak lirik nye agak teratur sikit.. dah tajuk pun merindu.. haruslah cakap yang baik2 je...

cuma beza nyeee lagu ella tu diorang duet.. lagu rossa ni tak duet.. ni nyanyi sensorang.. lirik pun agak lain.. yang sama cuma melodi.. agaknyeee.. aku buta lagu.. korang dengar jelahh eyy nanti2 


Zaman Rendah


hahahaha bapak gedabak gambar aku letak kali ni.. best ke? korang ada gambar masa kanak-kanak ni? aku hade tauuuu.. bukan senang nak simpan.. aku pun tak ingat sapa lah rajin simpan gambar sekolah aku ni...

kat sini aku cuma nak cari kalau kalau sesape yang kenal NURAMALINA bt kamarozaman kalau tak silap aku nama penuh dia macam tu lah.. dah lama lost contact ngan dia.. membe membe yang lain pun tak dengar cite dah pasal dia... mana tau kan korang kawan alam maya aku ni tau pasal dia.. boley lah contact contact nanti.. hehehe..

amalina ni yang duduk sebelah cikgu.. sebelah kanan cikgu.. yang perempuan tuuuu.. dia penolong kelas..
last aku tau dia ni duduk kat tropicana.. tak tau ahh duduk kat sana ke ataupun sekolah je kat tropicana.. tapi ade bau bau bacang gak ahh...

aku sendiri tergelak bila tengok gambar ni... korang boley teka aku yang manaaaa? :)
dah dapat tau tu diam-diam je tauuuuuuu!

Memang Sesuai Sembang Waktu Malam

bila aku search makan kat google bende ni yang keluar =.='

aku rasa sekarang ni dah start dah orang nak jaga badan.. lagi2 kalau pompuan.. mesti nak jaga badan habess ah. takot gemok! haiyoo..

bagi aku pulak masalah nye sekarang.. mcm mana aku nak gemuk? dalam masa beberapa hari? haha memang tak boley belah ah kan nak gemok dalam beberapa hari..

kalau makan... pastu terus gemok ke haa? aku konpius pulak.. dah konpius bukan gheti nak gi geledah sane sini nak cari point.. dok membebel terus kat blog ni.. aku kan femalas nak cari2 semua ni. asal aku cari je mesti tak jumpe.. cari pakai kepala lutut! patut ah!

dulu kecik2 ade gak mak bagi makan appeton? haha ade ke eja appeton macam tu? abaikan~

pastu ada gak minum weight gain.. akibat malassss nak buat susu tu.. terbengkalai je lah dia sampai expired kau! hambekkk!

jadinyee ape yang mudah nak menambah berat bagi ideal..? susah kan? nak kurus pun susah kan? hahaha
dalam hidup kalau takda cabaran bul\kan kehidupan lah nama nye kan? kahkahkahak :D :D

Tuesday, 8 February 2011

Merentas Desa Zaman Sekolah


sape pernah sekolah? ey. mesti lah semua orang penah sekolah.. ni aku saje nak cerita pasal merentas desa budak2 sekarang.. aku tau banyak sekolah waktu2 ni tengah buat sukan sukan ni kan? hehe biasa lah awal2 tahun pasal sukan.. akhir akhir tahun pasal pelajaran... :D

disebabkan sekolah aku ni duduk dalam bandar.. jadinye macam tak releven pulak dipanggil merentas desa.. jadi, cikgu cikgu pun dah sepakat tukar lah jadi 'road run' konon2 sebab merentas jalan NPE gamak nyee :D padahal sikit je. tu pun lalu tepi.. (takkan lalu tengah jalan pulak. nak mati ke?)

masa dari sekolah rendah lagi merentas desa ni dah ada kat sekolah aku.. lupa nak bagitau. merentas desa ni lari jarak jauh.. jauh nye ada la dalam 5 6 kilometer.. agaknyeeelah.. tak penah aku ukur.. tapi aku rasa jauhhhhh  betul. haish.

masa aku dulu (baru tahun lepas je dulu aku tu. hahaha) ada bape ketul je kamera orang pegang untuk tangkap gambar sana sini.. tapi sekarang aku tengok.. fuhhh bukan maen penuh lagi gambar kat fb diorang pasal road run.. aku pun eksaited mengskodeng gambar2 diorang.. hahaha

aku ingat lagi.. masa tengah lari tu tetiba ade yang pengsan.. cuakk kan tetiba ada yang pengsan.. pastu yang aku takkan lupa punye lah.. bila aku bagitau (ke org lain yg bagitau?) kat sorang budak PBSM ke KRS tah, ada orang pengsan.. boley tak dia gi jawab.... asal laa pengsan kat tempat aku.. heylow! dah dia tak larat takkan nak lari gak.. choiyy dah tugas ko bantu orang. bantu je ah.. wat malu persatuan! 

lagi aku nyampah kalau BUAT2 pengsan.. dia tak fikir orang lain ke.. orang pun penat gak dia ingat dia sorang agaknye yang lari.. haishhh...

tu baru sikit belum lagi yang buat masalah lain.. ngorat orang waktu tengah lari.. hapekejadah lah diorang ni...
ada jugak yang lari kat area ghumah sendiri.. kesiann pulak aku rasa :D ahaha

yang penting.. selama aku masuk merentas desa ni... sekali je aku penah menang.. tu pun nombor 9.. kahkahkah memang hancos sukan sukan aku.. kalau nak kasi up sukan jangan ajak aku main.. main baling seliper terel ahh.. hahahaaaa :D




Sunday, 6 February 2011

Masih Sekolah Lagi? Tolong Lah Belajar Betul-Betul!

aku rasa cam nak cite bende ni lepas dah seminggu aku dok ulang baca cite anna joe.

korang yang dah baca tu baguih la.. kalau tak baca lagi ni aku nak kongsi sikit lah pasal sekolah..
aku ni pun bukan nye habis sekolah lagi..
bak kata cikgu, selagi tak dapat result spm. selagi tu kita tak berjaya ape-ape..

sekarang tengah tunggu result..



hmmm.. korang yang tengah sekolah lagi tu mesti rasa bosan kan sekolah? aku tau.. dulu masa sekolah pun aku rasa cam korang rasa jugak.. malas. penat. tension.jerawat. ponteng hari isnin. ish semua tu aku pun rasa jugak..
tapi korang kene tau... kalau kita tak usaha sungguh-sungguh dari awal.. satu hapee pun tak kan berjaya.. 
tapi jangan pulak fikir korang dah terlambat nak ubah segalanye. TAK! takkan pernah terlambat selagi belum buat keputusan...

sebenanye aku pun keliru lagi ngan indentiti sendiri.. ape yang aku nak jadi satu hari nanti..
biasa lah kan.. kecik kecik duluu aku rasa semua orang cita2 nak jadi doktor.. mana tak nyee kecik2 asyik sakit.. pastu gi klinik jumpe doktor.. tup tup cita2 pun nak jadi doktor.. kannnn!

cuba bayangkan satu hari nanti semua kawan-kawan kita dah berjaya. ada yang jadi engineer.. ada yang jadi doktor.. tak kurang jugak yang jadi pilot.. tapi kita ni jadi orang suruhan je.. memang lah ada yang tak kesah.. asalkan gaji bebas rasuah.. tapi, pernah terfikir tak nak hidup senang??? sape lah yang tak pernah fikir nak hidup senang kan.. tak kisah lah kita tinggal kat ceruk mana sekalipun asalkan tak hidup dalam kesempitan..

korang tau tak.. kalau korang yang masih sekolah lagi ni.. bermula dari awal korang dah fikir  takkan berjaya satu hari nanti. memang korang takkan berjaya...
tapi nak tau tak.. orang lain yang berjaya tu tak semua benda yang dia buat dengan jayanye tu disebabkan angan2 diorang masa kecikk. ada jugak yang dah besar baru fikir masa depan.. terpulanglah kat diri masing2..

yang penting. aku kau dia awak mereka semua kena fikir dan cari kelebihan diri sendiri masing2.. semua ada kelebihan dan kelemahan tersendiri.. jangan nak berlagak kalau kita ada kelebihan tu.. tapi tak salah kalau kita berkongsi..
.
dulu masa sekolah memang aku tak pernah miss fikir nak kahwin T_T tak salah kalau nak fikir.. tapi KALAU BOLEH biarlah habiskan belajar dulu baru fikir pasal berumah tangga.. sebab bagi aku.. zaman sekarang ni makin susah nak hidup.. banyak cabaran dan dugaan.. lagi2 kalau kita dah ada anak nanti.. bayangkan kalau gaji sebulan ciput sebab takde ilmu yang mantap.. takkan nak bagi anak minum susu badan je sampai 4 tahun kan? mana tau kalau ada rezeki lebih dapat jugak bagi anak minum susu S26.. hehe 

jadinye.. menurut kata anna joe lagi selagi kita mampu nak teruskan pelajaran kita.. jangan STOP! teruskan. semua bende perlukan education. sehebat mana pun kita kalau takde education orang tak boley nak iktiraf kita sesuka hati diorang..

sama2 lah kita fikirkan masa depan.. jangan nak harapkan harta mak ayah je walaupun kalau makan sampai 7 keturunan tak habis.. tapi berusaha lah sendiri... lagi kita akan hargainye nanti.. insya-Allah

Nak Promote : Photoshop Tutorial Contest


heee, sanggup aku tak gi terjah blog lain sebab nak join menatang ni.. tapi aku tak join contest sebab tak gheeeti. huaaa :( tapi takpe. aku tolong promote kan je. tu yang termampu ^_^

korang pandai? korang bijak? kalau setakat kat buku buat hapee! kalau tak pandai gak pegi lah belajar. nak belajar ape?? heehe belajar edit gambar gune fotosop. pandai dah? haa memang baguihh la hampa ni. join lah contest ni.. best kot (kalau korang pandai dan kreatif)







p/s : nak logo cume tulih nama sendiri and transparent :) hehehe
(kalau nak letak ayat tunggu dah menang nanti baru lah bagitau.. boley kan kan kan?) :D :D



Ahad yang sepi

bling bling pulak kau!

hari ni dah ahad. rasanye macam semalam ahad tapi rupenye harini yang ahad. =.=

bangun bangun terus tengok kalender tarikh harini berapa. lupe! harini 6 Febuari. aku takde date. hahaha :D

cam-tak-best je harini. semua orang yang tinggal kat umah aku dah pergi. diorang pergi jalan-jalan tinggalkan aku sorang2 :( huahuahuahua
taklah. aku baru nampak kelibat bapak aku datang bilik. bawak masuk kain. baru lipat. pheww~

yang takda kat rumah sekarang ni cume kakak aku dengan kakak aku dan family dia. eh. faham ke? makna nye kat sini. kakak aku dua orang takde.

yang sorang dah balik u dia.
yang lagi sorang balik kampung. bawa sekalikk ngan anak beranak dia?.
haa amek kau jelas kan sekarang?

tu yang rasa cam-bosannn je arini.
tapi takpe lah. rasa cam nak keluar jenjalan sesorang plak. tapi tengok lah. ikut mood!

hari cam nak ujannn je. asyik ujan je sekarang ni kan? musim tengkujuh erkk? 
oklah. aku tau takda sape yang akan komen kat sini. hahaha baca lah baca lah je. tayah tinggal kan pape.. hehehe (saje je cakap camtu jangan ah terasa, lain kali datang sini lagi ye) ngeee~ :D

-semoga ahad korang semua best lah k. jaga diri bayek bayek-

see u, tatataaaa :)



Saturday, 5 February 2011

Saya Sayang Kawan2 Saya!

sini sini sini kalau nak join

malas cakap banyak. layan gambar jelah k.


hehehe gambar first.. waktu sehari sebelum nak gi tioman ngan diorang.. gilee kentang bapak best :D
sekarang masing2 buat hal sendiri..
sorang jadi pelakon. sorang jadi penyanyi.. lagi sorang jadi mak orang.. hahahaha


gambar kedua ni.. eh. ramai kawan aku.. hahaha
ni lagi saploh daploh tahon lom tentu lagi ley sebut nama sekor sekor.. tapi takpe.. aku tau korang mesti ada pakai nametag time kite buat gathering nanti. hahaha :D



gambar last.. gambar kelas.. 
hehe lagi 5 tahon tengok balik gambar ni kompom tergelak beterabur nasi (kalau tengah makan nasi)
bahaha


buat slogan ahhh :)

SAYA SAYANG KAWAN KAWAN SAYA KERANA diorang kawan saya.. hehe taklah.. kalau tak kawan pun aku sayang jugakk.. kawan kawan selalu tolong aku buat keje skola cmne lah tak sayang.. 
pastu kan.. kawan ramai ramai ni best.. bile raya memang gempak ahh.. banyak no umah yang nak kene pusing jenjalan sane sini.. naik malu jumpe orang lain tepi jalan.. kitajalan kaki.. diorang naik kete.. mana lah ak malu.. ngan baju kurung bagai :D
tapi sekarang dah ramai yang buat hal memasing.. tapi aku tau korang pun mesti ada ingat kat aku jugak kan.. (sikit pun rakpeee. tak kesahh) huhuhu

ni kire slogan ke hapeee panjang nok? lantak ahh janji memang.. eh eh eh. terlepas cakap plak :D

tag sapeeee? aku sebatang kara je kat sini takda sape aku nak tag. huaaaa :'(



Thursday, 3 February 2011

Peminat Susah Mati HZ di Awan Nano

(mungkin ni awan nano)

sape dah dengar lagu awan nano ni? memang ghuuugii ah korang kalau tak dengar lagi..
pegi dengar cepat..
aku malas nak cari video letak sini.. korang dengar lah kat memaneeee..

aku bukan lah nak cerita sangat pasal lagu ni (walaupun dia best!)
tapi yang aku nak kasi tau ade sesorang yang aku camkenal pulak dia..

kalau sesape peminat blog Hanis Zalikha mesti korang tau ada sorang laki ni yang selalu buat video pasal HZ ni kan? haaa aku nampak budak yang sama dalam klip video awan nano ni..

korang kalau nak tau pegi ah tengok klip video awan nano-hafiz ni..
memang best lagunyee.. sambil tu usha usha lah.. mana tau aku cakap ni salah ke betul ke.. nanti kasi feedback :D
hehe tu jeeee ^^^


kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...