Thursday, 10 November 2011

PESANAN UNTUK CALON SPM 2011


pejam celik pejam celik dah nak setahun aku habis spm... sekejap je masa berlalu... huhuhu

Sekarang dah tiba masa orang lain pulak rasa macam mana aku rasa dulu ;)

takda lah pesanan sangat pun... tapi cuma nak bagitahu benda2 penting yg tak sempat aku nak buat dulu =.=

1. buat chill je.. (tipu) hahaha ye lah.. aku dulu nervous sgt. sampai byk buku2 ygtak sempat aku nak habiskan *alasan

2. paper first bm kan? kalau korang yg selalu rasa masa tak cukup nak buat karangan, takde idea nak tulis apa waktu trial aritu.... jgn bimbang.. wktu spm tu nanti waktu paling tenang jeee.. semua orang akan senyap.. mmg lain rasa nya dengan exam2 yg biasa...bila dah tenang tu, banyak idea yg datang mencurah2... cari key point.. jgn terpesong. hehehe

3. pasti ada gap antara paper 1 ngan paper 2 kan? waktu ni korang tolong lah jgn balik rumah.. walaupun 2 3 minit je... waktu2 ni lah yg sangat berguna.. bincang dengan kawan pasal next paper.. bukan bincang pasal paper yang dah lepas tuh...

4. makan bila ada masa untuk makan.. hehehe jangan tahan lapar waktu buat periksa.. tak baikk okeh! susah nak fikir kalau perut duk berkeroncong jeh...

5. INGAT! bawak slip exam, pencil case, handphone ;) , IC pun penting... pastu tolonglah datang awal...... 

6. Salam mak ayah.... kalau ade nombor fon cikgu yang mengajar tu lagi baik.. pagi2 sebelum nak buat exam tuh minta restu ngan cikgu...

7. Jangan lupa berdoa..

8. Ingat untuk berjaya.. buat sehabis baik yang boleh.. jangan buat cincai2.. sekali seumur hidup je exam nih... lepas dah habis periksa tuh memang rasa lega sangat2!! :D hahaha

9. jangan cuba2 jeling2 jawapan orang sebelah... buat tambah cuakk je.. tak percaya,,, try lah nanti ;) LOL

ini je kot yang mampu aku fikir... kalau ada lagi nanti bisa ditambah ;)

orang kata, kalau spm tahun lepas dah susah.. tahun ni senang.. entah lahhh.. yg penting, kalau belajar, senanglah.. kalau tak belajar tu yang jadi susah T_______T

SEMOGA BERJAYA jawab peperiksaan dengan jayanya.. hoyeaaah! :)

2 orang je yang komen:

elyhanna murray said...

bawak handphone ? tak bole kan kan .

thanks for the pesanan :D

M a s A z i m a H said...

tak payah nak tak bole sangat lah.. ahhaha bole je bwk~ ;)

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...