Monday, 25 April 2011

Kalau Lah Aku Minta

gambar : sekadar renungan
kalau lah aku minta

WANG

pasti dapat

kalau lah aku minta

KERETA

pasti dapat

kalau lah aku minta

sebuah jam G-SHOCK

pasti dapat

kalau lah aku minta

NOKIA E-series

pasti dapat

tapi tu semua cuma 

KALAU LAH AKU MINTA

ape yang lebih penting

doakan kesejahteraan family aku

kawan2 aku

cikgu2 aku

dan

semoga

kehidupan aku

selepas ni

akan bertambah baik

dari semalam.


semoga diberkati.


errrrkkkkkkkk. takde duit, susah jugak nak teruskan kehidupan. ye dak?



D I A L O G

permulaan

masuk kereta cek mirror

bukan tengok cermin! 

JELING cermin

masuk gear

tak tekan clutch tu!

pegang stering jangan kuat sangat

clutch!

clutch!

terus je

depan, belok kiri

pusing habis!

kemudian
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya ni banyak cakap, 

tak tahu lah orang suka ke tak -_____-

tapi awak buat saya sampai terdiam.

hukhuk

Friday, 22 April 2011

KENAPA aku tak suka IM chat kat facebook!


ni memang masalah!
taktau ape pasal
aku je ke yang tak suke IM chat ni?

pekejadah nama menatang ni pun aku taktau..
main tibai je kasi nama IM chat (haha)

sebab yg pertama
BOSAN

contoh

dia send dulu

hyeee

2 saat

5 saat

tetiba kau off

hmmm aku dah terbaik mengarang ayat. kau pegi off pulak. ok lah. mungkin kau tak off tu tapi connection slow kan?

tu yg bosan tu...huh

sebab kedua
(aku skip)

sebab ketiga
elok2 tengah duk berchat-chat (dah macam cacat aje bunyik)
tetiba kau hilang
kau diaaammmm je. mana kau pegi haaa?
ni yang buat aku bengkek ni. baru nak kenal2 lebey sikit kau sombong kan.
belaah lah kau. UNFRIEND terus. (haha)

yang paling best kot
aku memang tak suka stick dengan satu bende je. byk bende lain aku nak buat selain layan kau dekat IM tu..
tu yang aku malas nak guna IM chat tu...
selalu aku appear offline. (haha)


kalau nak pape, wall aku terbentang luas untuk kau cerita ape2 kat aku.. huhuhu

much love muaaah!


**sekarang tukar segala perkataan 'kau' kepada 'aku' dan 'aku' kepada 'kau'
sebab kita lebih kurang sama jeee tak suka IM chat tu kan? huhuhuuhuuu




Thursday, 14 April 2011

TAK DAPAT PUN TAWARAN SAMBUNG BELAJAR

ini serius!

sampai sekarang ni aku tak dapat ape2 tawaran sambung belajar lagi pun
kalau ade pun dari IPTS yang cerita pasal kelebihan kolej diorang

aku tahu ni pun sebab ramai kawan2 kat FB update status diorang pasal dapat sambung belajar dekat sekiansekian


yang ni kene interview dulu.. 
aku pun tak faham macam mana.. 
ni kira nye kalau dia pegi interview pastu pass interview tu kira dia dapat lah kos ni yerk? camtu ey??
ABES KALAU DIA TAK PEGI INTERVIEW NI kira dia tak dapat masuk u lah?
ke ade jugak peluang dia untuk dapat kos lain..
sebab kat UPU kan kita pilih 8 kos.
ade yang kene interview dulu.. ade jugak yg takde...

korang tau kalau interview tu dia tanya ape?? ade pengalaman tak? huhu
ni untuk kos seni bina ukur bahan amende taahhh -__-



yang ni pulak dapat overseas.. 
tapi dia tak tahu lg nak pegi ke tak.. 
tunggu sponsor kot..



yang ni plak dah konfem dia dapat.. kos farmasi kat KPJ.. 
Alhamdulillah tu memang cita-cita dia..
semoga dia dapat adapt ape yg dia belajar nanti. amin...




hehe yang ni. aku pun dapat T.T
tapi aku tak pergi kot.. entah.
mak aku pun taktahu aku dapat kos ni kat KTAC.. hehehe


ade jugak kawan2 lain yang dah sambung study diorang..

tinggal lah aku je masih tunggu peluang aku kat IPTA
kalau ade rezeki
dapat lah

kalau takde
.
.
.
aku pun tak tahu nak buat pe.. huhuuuuuu


oh aku ade entry best

ni cerita pasal secretary

kalau sape2 minat boleh lah baca pengalaman dia


kalau ade sesape yang amik nurse
boleh tak cerita kat aku pasal nurse ni? 
huhuuu kalau rajin, buat lah entry cerita pasal nurse2 ni yerkk. hehe

aku doakan kawan2 semua semoga berjaya.. kat korang jugak.. semoga berjaya dalam ape2 je yg korang buat... 

senyuuuummmm ----> (:




p/s : status tu mungkin kau punya. aku pinjam ye.. hehe


kalau rajin klik lah iklan ni

Monday, 11 April 2011

.cerita.pasal.kawan.


kau ade kawan?
aku takde kawan
padan muka aku kan



haha ade ke yang nak mengaku dia takde kawan?

dari segala ape yang kita buat, mesti kita perlukan seseorang
konon2 nak jadikan teman lah kan
tapi berapa ramai yang bersyukur sebab dia ada kawan

ade yang ramai kawan
ade yang tak ramai kawan

jangan nak tipu lah kalau cakap takde kawan langsung
mungkin silap sendiri
kita yang tersangkut dengan berkawan cuma seorang je
kira boleh kawteam cuma aku dengan dia je

bukan ape
memang susah nak pilih kawan sekarang ni
yang tak se bulu
yang kuat sosial nya
yang haram j perangai nye

semua ni kalau boleh kita nak elakkan
tapi
bukan senang kan



Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini


yes. aku mengaku
kecik2 lagi aku seorang yang
bongkak sombong takbur riak
semua tu lah yang tak baik

memang aku ni kalau cakap suka sakitkan hati orang
aku pun tak perasaan. nasib baik kau bagitahu kan? haha

aku bercerita pasal kau ni
bukan lah aku taknak kawan dengan kau lagi
tapi

kita dah tak macam dulu
selalu ke sana sini bersama

mungkin kalau ade masa
kita boleh jadi macam dulu lagi

kau kene tahu yang bukan aku seorang je kawan kau
lepas ni macam2 orang lagi yang kau akan jumpa

aku harap kau pandai2 lah pilih kawan nanti ye
tak kisah lah kau nak berkawan dengan orang baik mahupun jahat

tapi yang penting kau tak jahat kan

selalu dengar tak

kalau baik, pasti dapat yang baik

kau kene faham
kalau kita nak yang baik, kita mesti jadi baik dulu
baru lah dapat yang baik

kalau lah semua orang amalkan benda ni
pasti takde orang jahat
kesian pulak kat polis takde keje. hehe


korang dengar dah lagu dina feat zizan?

aku syor kan korang pergi lah dengar

best woooo!

jom baca entry best 


Walau ku pergi sayangku 
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal

kalau baik hati tolonglah klik iklan ni. haha

Thursday, 7 April 2011

burger MURAH paling sedap MAMPU MILIK

aku nampak ni macam tak sedap jeee


haa hamek kau besar gedabak gambar burger aku letak <3 sape peminat burger kat sini? 

ni kalau cik epal nampak burger ni mesti terus hilang niat dia nak diet ni kan.. hehe


al kisah nye macam ni.. 

aku dengan ayah aku otw nak pegi hospital.. waktu pagiii buta lg waktu ni.. dah sampai bawah (rumah kat atas kete kat bawah) aku cakap dengan ayah aku nak makan.. pastu nampak lah gerai burger niii..
perghh sape penah nampak gerai burger bukak pepagi? ade korang penah jumpe? mesti tak penah kan.. kalau mcD ke kepsi ke tu lain cite ah sebab tu bukan kategori GERAI ye adik2 <3
aku pun ape lagi.. minta bapak aku beli kan.. aku bantai mintak 3 ketul burger..
sebab aku fikir macam tak cukup je kalau satu.. perghh gila tamak aku kan.. haha aku bukan makan sorang lah.. aku makan 3 ke 4 org mcm tu..

masa burger tu tengah masak.. aku pun tercongokk je kat depan gerai burger tu.. aku nampak lah papan tanda harga kat situu.. aku tak nampak lak harga burger yang lain.. aku cuma nampak satu harga jee.. RM2.20 satu burger ni.. dah lah besar gedabak burger nii.. kira berbaloi ah dengan harga rm2.2o tu kaann?
ni alamat nye aku nak bagi 

GERAI WAK MAN
area lindungan.. sebelah klinik..
cuba ah search google.. gerai ni agak femes gak ah..
aku dah search td..

lepas dah dapat burger aku ni, aku pun makan ah dengan mak ayah dengan maksu aku.. perghhh tak cukup bhaii 3 ketul burger kitorang melantak.. ni mesti semua kebulur tu yang tak cukup tu.. 

pastu tetibe aku rasa macam ade vibrate je kat tangan... 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


RUPA RUPA NYA AKU MIMPI -__-'

mana lah ade jual burger pepagi buta.

buat ape lah pulak aku pegi hospital pagi2 buta.

lagi takley beelaah tetiba maksu aku ade dalam cerita..

huaarghh sungguh tak logik punye mimpi

ade ke sesape yang pegi search gerai tu? huahua TAK WUJUD weyy!

tu lah lain kali jangan banyak tido sangat. kan dahh . sabor je lah~



kalau rajin tolong lah klik iklan ni. mcm2 ade <3

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...