Sunday, 30 January 2011

Macam Mana Nak Tahan Diri dari jadi/teringin Jadi Macam Orang Lain?

jauh panggang dari api T_T

rasa macam nak jadi orang lain.. pernah rasa macam ni?

 aku selalu rasa benda macam ni.. tah ape yang tak best jadi diri sendiri aku pun taktau.. tu aku belum fikir lagi. mungkin.

aku baru usha/usya blog orang lainn.. automatik perasaan nak jadi macam 'dia' tu mesti ada punyee.. 
padahal aku tak kenal pun 'dia' tu sape.
sampai dalam kefalehotak aku ni fikir mesti pakwe dia bessstt sangat dapat 'dia'
haishhhh. padahal aku tak kenal pun 'dia' tu cemane. baikk ke jahat ke. aku tak tahu langsung. tapi aku rasa 'dia' baikk :)

sebabbbb kawan 'dia' aku kenal! dari kawan 'dia' lah aku boleh agak yang dia ni baikk.. ^_^
aku selalu jadi stalker fb 'dia' ehehhehhe ;)
tapi aku buat yang baik baik jelaaa.. sebab aku pun fikir 'dia' ni baikk.. takkan nak buat jahat kat 'dia' pulakk.. (dia bukan kawan aku in reality. tapi dalam alam maya pun kitorang tak kawan) nangis T__T

banyak orang kata 'just be yourself'
masalahnye sekarang... cakap nak jadi diri sendiri tu memang ah senang.. tapi nak buat tu payah kot!

** tapi bagi aku, kalau aku dah terfikir nak jadi macam orang lain tu.. dengan sedaya upaya aku fikir diri aku lebih bagus dari orang lain.. aku mampu buat *tuuttt* *tuuutt* dan *tuttt* tak macam 'dia' tah tah masak air pun tak gheti! huishhh sadis! 

aku maluuuuuuu nak bagitau sape yang aku admire sangat tu. hehe
semestinye bukan artis, bukan model, bukan orang terkenal. hartawan. jutawan. jelitawan. mahupun cendekiawan mungkin. (manalah aku tau 'dia' tu kategori mana) kenal kenal macam tu je.

tapi yang penting. 'dia' memang best. untung jadi 'dia'
untung jugak jadi 'aku' (hmmm nak jugakkkkkkk)

Friday, 28 January 2011

Tujuh Ibu Satu Anak - dongeng-an

sape yang tak sayang mak kan? 
tetiba rasa macam mana nak bagi kasih sayang yang adil untuk anak-anak? sekarang memang takda anak lagi.. tapi nanti dah ada anak boleh baca post ni untuk dapatkan pengetahuan.. susah betul jadi orang yang memory-short-term ni.. heheehe

selalu dengar pasal mak sorang anak sepolohdoploh.. tapi yang ni lain pulekk.. ni ahh cerita dongeng indonesia.. dah lama gak ahh tengok.. sajeee nak cerita.. ^^

sebenarnye macam ni.. ada sorang laki ni kawin tujuh =.= tapi bini yang last tu je dapat anak.. yang lain tu tak dapat anak.. tapi diorang ni bagusss.. semua duk sekali.. baik baik je semua.. pastu bla bla bla (malas nak cite) 
anak yang sorang ni sayang kat semuaaa mak yang dia ada tu.. bagus kan? walaupun ni cuma cerita dongeng je. tapi rasanye ada gak lah sikit teladan nyee.. mana yang elok tu ambil lah.. yang macam haremm tu tayah lah nak simpan..

sebut pasal mak mak ni rasa sensitif jeee.. sebab aku taktau orang yang tengah baca ni ada lagi ke tak mak diorang.. tak dapat nak bayangkan kalau satu hari nanti aku jadi sebatang kara?. haraplaahhh takkan jadi macam tu.. 

kalau pulak yang ada mak tiri.. macam mana rasa nye ey? entahlah meraban je aku pikir tu semua =.='

kan banyak orang dok kata --> jangan lawan cakap mak.. jangan degill.. tapi masih ada yang lawan jugak.. mungkin cuma nak bagitau bende yang betul.. tapi biasa lah kan orang tua.. kekadang kita kena dengar cakap diorang.. sebab katanye dah makan garam dulu~ huhuhu

bagi aku.. kalau buat baik dengan sesape.. balasan nye pun baik.. kan kan? :)

Sunday, 23 January 2011

Rasa Macam Nak Cerita Pasal Dia - Siapa?

sajeee je hupdate bebanyakk.. mana tau ada pembaca bertuah malam ni.. kita jugak yang untung..

oh lupa. dah masuk 4 bulan ni.. macam macam ragam.. aritu ada lah demam sekejap.. pergi jugak klinik.. ade ke patut doktor tu kata budak kecik ni memang selalu panas badan tetibeeee! hape ko hengat dia sesaje nak panas?orang yang dengar ni pun panassss je rasa... tapi sekarang ni dia dah baik dah.. tau sapee? tu dia si Qaisara :)

ni dah mula dah.. suka bebenor lah buat muke penyekkk macam ni.. pastu kang buat bunyi prrtttttt kasi sembur air liur.. eeeeee gereemmmm je rasa...



ni muka pelikk.. kekonon pelik ahh napa ada monkey kat depan ni.. yelah nak bagi dia ni senyum kene buat muka monkey bond dulu baru lah dia boley nak terkekeh kekeh..

ni sama ahh cam tadi.. pelik tengok camera..

yang ni nak lepas giann.. bebudak baru nak up.. hahaha
dia baru nak belajar meniarap sendiri.. asal ade bunyi erkkkkkkk erkkk je mesti dia tengah praktis sedaya upaya nak meniarappp..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-

-

hahahaha.. ni lah yang jadi kalau dia tak dapat nak meniarap.. ape punyee budak lah.. bontot berat. kekadang je lepas nak meniarap sendiri... tapi aritu demam mungkin sebab nak ringan kan badan.. tu yang demam... tu ahhh budak demokkk! selamat berjalan dengan cepat ye.. boley ikut pegi memana.. senang sikit.. tak penat nak dukunggg je...

25 Perkara-Random-Karutan

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."



  1. tak hirau pasal orang sangat. tak tau lah betul ke tak. tapi rasa nye macam betul je~
  2. ada kakak tiga. abang sorang. kakak ipar sorang. abang ipar sorang. anak buah tiga. mak sorang. ayah sorang. diri sendiri. 
  3. pernah masak. tapi tak sedap =.=' pandai masak. tak pernah lagi buang makanan masak sendiri dalam tong sampah. paling koman buang kat sinki je ;-)
  4. tengah menganggur jeeeeee. jaga baby. hebat! baby tak nangis. pandai buat susu ^_^
  5. kurus? orang cakap. diorang jeles!
  6. selalu mesej dengan sorang je dalam satu masa. tak pernah lagi kot mesej dengan ramai orang dalam satu masa. hahaha
  7. suka baca tanpa ingat. tak suka baca sambil hafal.
  8. ada kakak. selalu kasi dia susah. padan muka dia!
  9. pakai henfon ada torchlight je. kaw hado? nak sedekah kan kat aku henfon korang tak? boley la boley laaaaaa :D
  10. selaluuuuu tak makan =.= lambat makan =.= malas makan =.= ish ish ish
  11. nak main basikal. dah lupa boley main basikal lagi ke tak. nak asah bakat. mana tau boley jadi pelumba negara buatan sendiri satu hari nanti. wakakakambing :D
  12. suka tengok cite hantu siam. best best best. tapi jarang tengok. sebab tu sukeeenyeeee ^^
  13. rasa macam rindu kat kawan sekolah. diorang semua sibuk kot sekarang ni.. 
  14. tak suka kalau nak update tapi takdak idea. campak otak ni jejauh kang baru tau.
  15. tiba-tiba suka kat ana raffali. boleyy? haha
  16. kalau baca paper cuma baca tajuk. tu kira baca paper jugak ke?
  17. sukeeee je tertekan itu ini kat website ni. tah hape hape ahh duk tekan. diri sendiri pun tak tau ape yang dia tengah buat.
  18. umur tahun 2011! fuhhhh :)
  19. suka baca terfaktab! hahahahahahahahaha
  20. okey ini sirius! terlampau fanatik kat lipas. memang sukaaa gilaaa takda sape boley celen. tipu!!
  21. selalu tengok orang yang cantik dengan harapan diri sendiri dapat jugak jadi cantikk. yawww :D
  22. selalu tengok tutorial pakai shawl :D kakak pun naik heran kenapa aku suka tengokkk tutorial macam tuh... 
  23. bangun lambat?!
  24. masa taip cerita? ni tangan bau ikan bilis. sebab baru lepas kopek ikan bilis seguni terus pergi online :)
  25. okey. dah habis :) penat lah nak fikir. susah kan nak tulis cerita? walaupun macam mengarut je.. kalau baca tu laju je.. pastu komplain cerita orang tak best. kau hengat senang ke nak karang cerita yang best. kalau tak best takyah ahh baca.. tapi kalau nak komplain kene lah baca dulu.. heheehehe


Ujibakat AF9 - youtube - berguna ke?

aku sendiri nak gelak, dok pk apa yang aku nak tulis :D

tadi pergi jalan jalan kat youtube.. tak boley nak jalan jalan kat pyramid so jalan jalan kat youtube jelah. banyak nye aku punye jalan jalan. cuba kira ada berapa jalan jalan. haha. diammm.

tetiba jumpa video.. ramai gak yang tulih 'Ujibakat AF9- nama diorang kot' ada jugak yang tulis nama lagu.. entah lah.. tah tah nama diorang. aku yang memandai kata tu nama lagu =.=

tak sangka. dah ke lapan dah AF ni. ey ke 9 ahh aku silap tulis. malas backspace. tak patut! haip!!

ada jugak ye yang nak join benda alah ni lagi? kalau dah minat ape de hal. ye dak? orang duk kecoh kutuk pumpangpumpang tapi bende ni tak benti gakk. kita jugak lah yang tergila-gila kan bende ni nanti.. kalau tak.. tak laku lah blog engkorang semua kalau tak cerita pasal AF ni. hehe. kena lah gelak hehe.. kalau gelak haha kang macam mengutuk. tak baik! :D

malas ah nak cakap pepanjang. ada jugak aku skodeng video diorang ni. ada je yang best. ada yang tak best tu aku tak tengok. dah kata tak best. watpe tengok kan? lagipun connection internet sekarang ni macam bagussss jek.. demam agaknye.. tu yang baik hati kasi laju je 'buffering'? segala benda..


ni yang aku rasa paling best -se-bab-pi-a-no- tapi gambar dia tak best. kalau nak dengar pasang telinga tutup mata. okey.

Friday, 21 January 2011

Anak dibawa Lari Kekasih - Kekasih di bawa lari anak

baca tajukk macam kelakar.. tapi ni lah yang selalu jadi kat orang sekeliling kita..

baru baca paper tadi.. ada berita pasal ni.. macam biasaaa baca tajukk je.. konon busy lah kan.. tengok ahh dah kul 10 malam baru nak terhegeh hegeh baca paper.. tapi takpeee asalkan baca.. walaupun hanya tajukk. hahaha

agak agak asal haa benda camni ley jadi? 

bagi aku kan ni mungkin sebab terpengaruh tak pun sebab senang sangat nak percaya kat orang.. bukan lah nak suruh jangan percaya kat orang. kau gila tak da nak percaya kat sesape.. gi duduk dalam hutan ahh kalau tanak percaya kat sesape.. tapi, kena lah ber-agak nak percaya kat seseorang tu pun.. manusia zaman sekarang ni pun bukan nye boleh percaya sangat.. segala benda boleh jadi tahuk!

selalu yang jadi macam ni mesti remaja.. ish ish REMAJA ni diorang tak baca paper ke? tak tengok ke berita yang mak bapak diorang dok rinduuu suh depa ni semua balik umah.. tak kesian ke kat mak bapak? macam mana lah sanggup boleh lari ikut orang yang kita baru kenal 2 3 bulan.. sedangkan mak bapak kita ni jaga dari kecikk sejak tak lahir lagi diorang ni jaga kita..

tahlah.. kadang kadang aku ni pun main pakai cakap ikut sukahati je.. korang yang baca ni terpulang lah nak percaya ke tak apa yang aku cakap.. terpulang! kalau ada yang baik tu kita sesama boleh buat pedoman.. kalau yang aku cakap jahat jahat korang biakan aja aku membebel sensorang.. kalau nak tegur pun boleh.. pergi lah kau membebel kat komen aku tu..

harap harap kes lari rumah ni tak jadi kat family aku.. family kawan kawan aku.. dan family korang semua.. ingat lah family sebelum buat ape ape ye.. risauuu betul...

minta dijauhkan...

Naik kan Traffic Blog - saje cerita -

tau tak traffic tu hape? aku baru tau traffic tu maksud-nye-pembaca. pembaca yang baca entry kite.. hahhahaha bapak kun0 aku weyyy :D


dah ramai dah yang cerita macam mana nak naikkan traffic blog.. yang memula sekali aku jumpa pasal kena rajin hupdate lema henam tujhuhh laphan kali sehari.. makkk aighhhh banyak kann? haaaa korang cuba je lah membebel tah pape.. mana tau boley naikk kan.. terus melatoppsss cam blogger laenn.. tamau ka? tamau suda laa dok sana diam diam.. haha

sharmhassan dot blogspot dot com brader ni cerita pasal letak backlink kat komen.. taktau hape bende tu? jangan ahh tanya kat akuuu. aku laaaagi tak gheetii tahuk! dah dah pergi je skodeng blog brader tu hokeyy..

aizatshafiq dot com brader ni pulak ada cerita macam macam... pergi je ahh jengah kat sanaaa!






ALAMAKKK MAK AKU TANYA DAH APE YANG AKU DOK MENAIP TU ! NAK JAWAB HAPEE NI? dah dah dah nanti lain kali aku sambung lagi.. kantoi pulak kang aku ada berloggg :D

Sombong? Perlu Atau Tidak!

harini macam macam aku nak buat.. pastu rasa ada sesuatu yang nak aku kongsikan..

sombong? ape tu? entah lah.. aku sendiri pun tak tau nak bagitau sombong tu cemana.. rasanye semua orang tau kot.. ^____^


aku sendiri terfikir kenapa ada orang yang sombong.. aku sendiri pun tak terlepas dari di kata sombong oleh orang lain.. tapi betul ke? semestinye aku kata TAK! sapa nak mengaku kan? haha.

aku rasa ada beberapa tempat yang patut kita selalu sombong :-

1. bila diganggu di tempat awam
- selalu yang kena benda ni mesti orang perempuan.. jarang dengar lelaki kena kacau.. ke ade jugak?? aku tak perasan la tu kot.. ehehe kalau waktu macam ni bukan lah patut sangat pun sombong.. tapi kang kalau layan lain pulak jadinyeee... nak wat cemana lantak p lah depa yang dok kacau kita *kaum wanita* ni..

2. bila peminta sedekah yang meragukan
- ni bukan lah nak kata  kedekut duit.. tapi zaman sekarang ni, orang sanggup buat segala benda untuk dapatkan duit.. kalau betul betul payah sangat hidup tu banyak lagi kot kerja lain yang boleh buat..tapi selalu kita nampak mesti peminta sedekah ni orang bukan dari negara kita.. nasib lah.. bukan nye takda rasa kesian kat diorang.. tapi, kan banyak lagi kerja lain nak buat.. hmmm entah lah manusia~

3. bila kita dikatakan sombong
- ni aku rasa memang patut pun kita sombong. padan muka ngan sapa yang kata kita sombong tu.. nak sangat tengok orang sombong.. haa hambekk kau!

hahaha tah hape hape je contoh yang aku bagi.. entah betul ke tak.. tapi mungkin ada kebenaran di mana mana.. :D

aku rasa yang tak patut kita nak sombong pulakk kan ada lagi banyak kot..

- nak minta kerja perlu sombong ke? bagi aku time ni memang kena buat muka tak reti maluu sikit ahh.. memang payah ahh kau nak dapat kerja kalau malu malu ni.. dah malu kang ada pulak yang kata sombong kan? tah pe pe ahhh!

- jumpa kawan lama perlu ke berlakon tak kenal? padahal kau bukan nye lagenda orang boleh nak ingat kau.. dah lama lost contact takyah lah nak buat-buat tak kenal terus tanak layan.. apesaaal? cuba cuba je lah layan orang tu ngan baikk.. mana tau dapat rapat balik.. sape tau kan?

tapi bagi aku yang selalu di cop sombong ni.. aku rasa lah mungkin sebab aku maluu dan aku rasa macam orang lain pun rasa benda yang sama cam aku.. sebab tu ahh aku tak selalu nak tegur orang main ikut suka hati je.. sape takda rasa malu kan?

tapi kalau terlampau peramah pun orang dok ngata jugakk ye dak? hmm entah.. sendiri pk lah nak ubah cemana.. jangan jadi bodoh sombong sudah...

Thursday, 20 January 2011

Hipokrit kah Aku?

rasa macam tak puas hati. tapi kalau cakap nanti boleh buat gaduh je. lebih baik diam..

hmm aku rasa ada beberapa perkara yang patut di anggap hipokrit atau pun sebaliknye..

1. *tiba-tiba* rasa tak suka kat seseorang, tapi kita kawan jugak dengan dia macam takda apa apa..

- apa punya masalah lah tiba-tiba nak suka kat orang lepastu tak suka kat orang. kau ingat kau tu sapa? cuba fikir balik.. memang lah elok kawan dengan semua orang tapi kalau kawan duk kutuk kawan sendiri tu kira baik jugak ke?

2. bila kita dah buat orang rasa dump nak mati, tapi kita buat dekkkk je

- haihh ni lagi satu masalah. memang terang-terang lah kan tunjuk hipokrit dia tu.. bagi aku kalau jadi macam ni dua-dua tu kita hantuk kan kepala sesame.. baru boleh ngam.. hehe

3. depan baik. belakang jahat

- ni memang tak sape pun dapat tahu kita hipokrit ke tak. sebab semua nye terselindung..

4. kita buat sesuatu tapi nak kan balasan..

- kalau orang melayu kata 'tak ikhlas' tak kisah lah tak ikhlas sebab apa pun..

5. dengki ngan orang lain

-memang agaknye orang sekeling tak boleh nak tengok orang lain senanggg sikit. sibukkk nak kutuk tu kutuk ni..

6. KUTUK orang lain dalam hati

-ni pun sebenarnye boleh jadi hipokrit jugak.. kita je yang tak perasaan..


Apa Sebabnye?

hati tak bersih.. senang kan sebabnye? huhu bila hati tak bersih ni memang macam macam yang kita buat di luar jangkaan... orang lain lagi lah tak perasaan sebab bukan diorang yang rasa.. tapi kita sendiri yang rasa benda ni.. bila hati tak bersih ni bukan lah nak suruh pergi cuci hati tu guna mesin basuh. bukan. kita cuba lah menerima apa yang orang lain buat.. kalau rasa orang lain buat tu tak patut. jangan lah tetiba je kita pergi suruh orang tu ubah perangai dia. kan tak elok macam tu. lagi lagi kalau dengan orang yang kita baru kenal. memang sah sah kita kene reject dari kawan ngan dia..

memang susah nak hilangkan rasa hipokrit dari diri kita. percayalah! tapi tak salahkan kalau mencuba.

kita pun jangan juga sesuka hati duk kata kat orang lain tu hipokrit. tengok balik diri sendiri!



ish ish pernah terfikir ada ke orang yang nak tunjuk jahat? huhu



Wednesday, 19 January 2011

Nak Buat Tapi Taknak Lah

alaaaaaaaaah alasan je segala bende tu. konon kata nak buat itu ini. tapi hareemmm satu ape tak jalan..

macam tu lah kita ni kan semua nyee mesti kena ada alasan. oh bukan. yang lebih tepat sekali sebab musabab kenapa kita nak buat sesuatu tu.. mesti nak fikir semua bende masa tuuu jugak..

tapi ada kita perasan tak yang sebenarnye kita ni cuma fikir bila rasa benda tu mendatangkan masalah.. pernah tak kita terfikir sesuatu yang baikk dapat mendatangkan sesuatu yang buruk? haaa mesti sekarang baru semua nak terfikir kan? haha aku tau dah.. otak korang mesti sama je ngan otak aku. huahuaahaha

erkk? ape melalut tuuu! hishhh


sebenarnye kan.... rasa cam nak letak shoutbox kat blog.. tapi bila dengar ada yang kata shoutbox tu cume digunakan oleh orang orang yang nak promote blog mereka? betul ke? hmm betul kot. hehe entah lah.. nanti akan di fikirkan lagi..

rasa macam nak pergi test driving.. tapi disebabkan ada hal lain. jadi terpaksa ditangguhkan.. lepas tu rasa nya akan ditangguh kan lamaaaaaaa ah jugakk.. sebab takda masa lagi dah nak hilangkan malas.. susahkan nak hilangkan malas ni... hehe

macam lagi benda tefikir nak buat. tapi tak terbuat-buat.. taktau lah sebab apeee kan.. hmmmmmmmmm entah merepek je entry aku.. hahahahaha :D

psst psst, ati itan.... taisala kirim salam! wakaka ^^


see u. tatataaaa

Sunday, 16 January 2011

kenapa perlu di BEDUNG?

macam biasa... nak cerita pasal baby a.k.a bayi.. mesti pelikk kan apesal lah budak ni nak cerita pasal bayi.. takpe nanti aku bagitau kenapa aku cerita pasal bayi kali ni..

(hehe) mulakan dengan senyuman...

sebelum aku nak post entry ni.. aku dah buat research kat google.. aku taip kat sana "kenapa bayi perlu dibedung"
 (haha) macam macam yang keluar.. ohhh rupenye aku pegi google image..patut lah macam macam keluar..  yang sebenarnye aku nak google website.. wakakaka :D

okeyy.. setelah aku amati betu betul setiap bait bait patah perkataan kat website tah sesape *tipuuuu*
aku rasa kan memang elokk pun baby kecik kecik ni di bedung.. tau tak bedung tu ape? 


ni contoh baby kena bedung :D

haaa, sekarang dah tau kan ape tu bedung? sama jugak macam 'bendung' kira macam mengelakkan diri dari perkara yang tak baikk..
tapi bedung ni pulakk mengelakkan diri baby dari buat side kick yang tak baikk.. erkk?
*kalau tak bedung habis dia garu semua kepala telinga tengkuk.. teghukkkk calar balar!

hahahha bukan lah.. kalau sape sape yang pernah rasa jaga baby macam mane mesti penat kan weyy? susah betul nak tengok kita senang.. baby selalu kaco0o0.. erkk?

ape kata try je bedung baby ni.. kompom! terus terlena.. *tipuuu lagi* takde ahh terus lena.. dia cuma macam 'erkk penat ahh aku nak gerak.. nak gerak pun dah tak boleh dah..  jadi lebih elokk kalau aku tido..' haa macam tu kot baby ni pk. ehehehe

jadi, bila kita bedung baby ni.. nanti dia rasa macam dipelukk, ada safety yang bestt gilee. boleh buat dia senang tidooo... tido dia pun dah tak terganggu dah..

ape lagi? jom ahh try buat kat baby.. yang penting sekali benda ni cuma boley buat kat baby yang kecikk je.. kalau bapak baby memang jangan harap ahh nak buat macam ni.. tak pasal pasal korang pulekk yang kena bedung.. hahaha :D

sekarang ni.. bila jaga baby pun dah tak susah dah.. senannnng je.... lagi senang dari masak tauuu.. hmm

p/s aku buat entry ni sebab takda cerita nak cerita.. tu jee.. ahahaha :D


see u, tatataaa

Saturday, 15 January 2011

Qisah Qaisara

hamboi. sedap weyy tido camni. nak try? haha




wohhhooooo ini lah gaya tido seorang budak temo0kk. oh oh oh oh i adore u lah baby ^_^
*gambar tak sekolah*


hamboi. sedap weyy tido camni. nak try? haha




eishh nyamuk ni tacau pipi kitee je tau.. ehehehe



aip tido cam ni lagi beshh aww. cubalah tawan-tawan..  hakttuiihh!



sebenarnye tak best pun.. macam ni laaagi beshhh!




cakk cekuup menggamit.. haha meroyan!



yeaayyyy dah takda sapa tacau kitee.. nak tido0o0 dengan lenaa. yeehaaaa! :D





p/s sory lah lagu sedih.. tapi korang kalau baca entry entry kita ni jangan sedih sedih pulakk ye.. kita tak cerita benda benda yang sedihh pun.. ahaha tetiba main kita kita laakk kan.. nak munt! hokayy :D

see u, tatataa

Wednesday, 12 January 2011

Ape yang korang rindu time jadi student dulu?

huhu tetiba rasa teringat kat sekolah.. haha baru sekolah hokkeeyyy belum masuk unibersiti lagi ni...
ni antara beberapa perkara yang aku rinduu pasal sekolah..

gambar ni agak bias sebab ade muka 3 orang je.. hehe

1. mula-mula sekali mesti lah bangun pagi-pagi pergi mandi..kalau tak sekolah takkan pernah punye lah bangun pagi-pagi terus mandi.. pagi-pagi tu kira macam pukul 5.30 pagi okey.. ade ke gile mandi waktu macam tu.. tu sebaik lah untuk waktu sekolah je.. hehe rinduuuu

2. masa sekolah dulu pagi-pagi ayah hantar pergi sekolah.. lepastu masa dah nak habis sekolah dah dekat-dekat ngan spm pegi pulak dengan mak kawan.. mak si nana. namanye cik min.. hehe nak jugak cerita yang ni.. masa pagi-pagi tu cuaak betul rasa bila tengah tunggu nana tu.. selalu terfikir nana ni datang sekolah ke tak.. sebab dah lambat dah.. paling lambat kul 7.15 baru mak dia sampai.. aku pulak turun dari umah kul 7.00 kadang-kadang rasa macam aku ni dah kena tinggal je sebab turun lambat.. nak call pun tak boleh henfon tak bawa pegi sekolah.. hehe rinduuuuu

3. pagi-pagi masa nak pergi sekolah duduk dalam kereta nana mesti dengar radio era segmen 'can I help u'. kalau tak naik kereta nana pagi-pagi memang takkan pernah dengar lagi segmen tu kat mana-mana.. hehe rinduuuu

4. bila pagi.pagi kat sekolah jumpa kawan-kawan tapi masing-masing maluu. taktau lah betul-betul malu ke atau masing-masing tengah mengantukk. huhu rinduuuu

5. pernah incharge acara kat sekolah.. yang paling ingat even majlis perpisahan pengawas.. memang semua yang terlibat struggle nak mampss sebab semua nak try buat yang terbaikk.. last-last even tu jalan dengan lancar. memang legaaa gila muka semua orang yang terlibat.. hehe rinduuu

6. dekat sekolah je aktif sukan main netball.. HAHA lawak dapat jadi pengerusi masa form 5.. HAHA lagi kelakar.. masa tengah training netball dulu ada incident sorang budak ni kepala dia kena hempap dengan tiang sebab tiang tu yang SALAH. erkk? ehehe mana taknyee tiang netball tu cuma ade alas dengan batu-batu besar je kat kaki tiang.. pastu tak kukuh kot.. jadinye tiang tu jatuh kena kepala budak tu.. benjol. huhu kesian dia... hehe rinduuu nak main netball lagi kat sekolah. HAHA

7. pernah sama-sama buat jamuan kelas dengan budak kelas sebelah sebab kelas kitorang malas nak buat.. haha macam bengong je. tapi best walaupun kelas aku ramai yang takda masa tu.. sebab diorang taktau.. HAHA rinduuunyee...

8. yang paling tak boleh blaah sekali pernah baca ikrar salah.. ikrar rukunegara tu aku baca salah kat dewan masa hari first sekolah. ada sape-sape ingat? haha akulah tu orang paling bangang sebab baca ikrar salah depan semua oranggg..! satu dewan gelakkan aku. tapi apedehaall. cuma engkorang baca tengok.. boleh buat? haha tapi tu lah yang paling kelakar sekali..

9. yang ni pun kelakar jugak tapi aku syiookk buat benda ni.. jadi maskot untuk rumah sukan.. pakai kotak kat badan macam hareeem je.. aku kesian nak suruh orang lain yang buat, jadi aku yang sanggup pegi buat, jadi maskot ni.. rezeki, menang pulak tu perbarisan rumah sukan.. haha rinduuuu

10. rindu bila dah nak habis sekolah semua pakat bawak kamera.. kesian.. time tu lah pulak spotcek selalu je ade.. tapi kamera semua selamat.. sebab cikgu tak aim yang tu.. cmne aku tau cikgu tak aim yang tu? sebab aku pengawas duluuu.. haha rinduuuuu

11. rindu bila ada orang main suka-suka kat kita masa duluuuuuuuuuuuuuuuu.. hehe tapi sekarang dah takde dah.. mungkin sebab makin besar aku makin hodoh kot.. haha rinduuuuu perlu ke? :D

12. lagi rindu bila belajar sama-sama dengan kawan kawan.. aku duluuu masa form 5 ahh duduk kat belakang dalam kelas.. selalu je gelak-gelak waktu belajar.. aku tau orang-orang depan rasa aku ni annoying gilaa je.. tapi nak buat cemano0o dah aku memang asyik nak tergelakk je.. pastu terjerit.. sebab stress sangat buat add math agaknyee.. haha rinduuu laa weyyy

13. rindu bila belajar chemistry tak boleh nak cakap kuat-kuat sangat.. nanti cikgu mesti dengar ape yang aku cakap ataupun kawan aku cakap.. haha weyy kau ingat tak yang ada satu masa tu kau cakap ngan aku 'takda masa aku' pastu cikgu dengar. cikgu kata 'haaa takda masa laa awak..nanti spm tak boleh nak buat'' haha kau ingat tak? padahal waktu tu kau cakap gila slowww punyaa ah kan.. :D rinduuu

14. aku lagi rinduu nak cari pasal dengan ejam.. HAHA semoga kau berjaya jadi profesor impian kau selama ni yang kitorang selalu gelakkan.. kau selalu cerita pasal bintang lah.. planet tah hape hape lahh.. kadang-kadang aku rasa macam WOW tapi aku diamm je disamping aku gelakkan kau.. haha sory ye br0. rinduu nyeee

15. aku dah sebak sebab terlampau rinduu. ish

16. aku rindu kat cikgu aya ngan pn nik.. :( huaaaaaaaaaaaaaaaaaa

17. aku kadang-kadang macam geram bila ada yang kata aku 'gila' tapi aku sabaarr je :D sebenarnye tak kesahh pun.. haha hai koranggg ^^ *tiba tiba :D

18. rinduu rasanye nak pergi mintak sponsor dekat sana sini sampai termasuk kedai anjing nak cari sponsor.. haha kau ingat tak tasha? ahaha :D

19. aku lagi rinduuuu bila membe-membe wish bufday kat aku.. sumpah weyy tak pernah dapat.. baling air.. for 2 years berturut-turut.. aku akan ingat tipu muslihat see li sebelum dia nak simbah aku dengan air.. tapi aku chill je kan.. haha rinduuuu weyyy, tahun ni aku sambut dengan family je kot :)

20. haha lagi aku ingat pesanan seseorang bila aku tak hormat orang sangat.. terima kasihh bagi nasihat macam ni kat aku.. kalau tak mungkin aku tak jadi orang lagi sekarang ni.. haha rindunyeeeeeeeeeeeee ^_^

korang cemana pulak waktu zaman jadi student dulu? kalau takde keje.. cubalah buat cerita masa lampai ni.. best :)

yang nametag biru tu sanggup dia cabut nametag dia dari baju.. haha

ada yang takda kat sini..

raya paling best sebelum spm. HAHA


p/s rinduuu kat semua orang. hehe

KENAPA PERLU GADUH?

pernah terfikir tak.. kadang-kadang ada beberapa perkara yang patut kita marah dan ada jugak yang tak patut kita marah.. pernah terfikir? 
ni lah perkara yang buat aku runsing pagi-pagi ni.. 

ye, tak dinafikan, kekadang marah tu dia datang sendiri je. bukan nye kita suruh.. sama jugak macam sedih.. suka.. kekadang dia datang sendiri.. pernah alami tetiba korang tersenyum sebab teringat perkara yang lepas?
haaaa sama ahh. aku pun pernah alami.. duluuuuuuu rasa marah, tetiba sekarang boleh senyumm? apesaal? entahhlah...

yang pasal marah ni pulak..
ye, memang sekarang ni aku tak marah.. :D tapi ada benda yang aku rasa tak patut nak marah..

contoh ahhhhh kann

1. kalau kita text dengan orang, tetiba lak dia tak balas.. pastuuuuuu kita pun dok tungguuuu je la kan untuk dia balas tapi non haddoooo.. patut ke marah? *sambil angguk pale* haha

2. kalau orang kata 'kau ni macam perempuan !@#$%$#@!' perlu ke marah? errkk?

3. kalau mak yang tegur kita, perlu ke kita marah dekat mak balik? perlu ke? *mak tu lempang je anaknye* haha

dan pelbagai lagi contohh yang korang fikirlah sendiri..
memang setiap orang ada tahap kesabaran masing-masing.. tapi apa kata kalau  kita sentiasa bina tahap kesabaran tu supaya dia takda tahap lagi dah.. sentiasa je banyak.. macam iman.. ade iman yang kurang ada iman yang bertambah.. kita buat perkara yang sama untuk tambahkan kesabaran kita.. huhu



ni muka konpius ke marah ke nak nangis? ^_^


pernah kita terfikir yang sebenarnya dari perasaan marah ni lah yang akan buat kita jadi sebal.. erkkk sebal tu kan marah? hehe
bukan... sebenarnya dari sifat marah tu lah akan jadinye pergaduhan..
tak payah nak bagi contoh lahh.. kita semua boleh fikir dan memang perkara ni terjadi di sekeliling kita..

bagi aku lah kan yang tak berapa nak arif mana ni.. kalau orang buat kita marah... biaaa kan ajeeee.. sebab mungkin nanti kita pulak yang akan termarah orang lain.. pastu bagi alasan 'kesabaran aku ada tahapnyeee'.. memang tak dinafikan aku pun ada jugak guna alasan tu.. jangan tipu lah kalau takda sapa yang guna T__T

lepastu.. kalau dah marah mesti nak gaduh.. lepastu macam mana nak minta maaf kalau hati tengah panas?

jadinyeee. kalau boleh.. sama-sama lah kita guna akal fikiran kita untuk berubah... berubah ke arah kebaikan tu kan elokk.. bagi aku.. semalas-malas nye aku ni.. aku kena jugak berusaha sesuatu ataupun kira macam ikhtiar untuk dapat kan sesuatu yang aku nak.. tapi perlu ke sampai bergaduh.. kan dah buat parah diri je tuu..

jadi elok lah kalau kita guna psikologi nak jawab maca mana bagi tak nampak ketara kemarahan kita tu.. bila kita marah orang lain pun akan marah.. ada perasan...?
aku pun tak perasan T__T

tapi takpe.. fikirlah sesuatu yang baik kalau taknak sesuatu yang buruk berlaku...
nanti tetiba akan rasa macam bibir merekah sebab senyum sampai telinga.. kan manis macam tu..
 hehehe

p/s dapat idea ni lepas baca kat fb diorang gaduh sebab si cewek tengah ber-shi-sha dan si cowok menegur si cewek sebab vvvang-ga sedang bershisha.. ish ish =.=

Tuesday, 11 January 2011

APE KELEBIHAN SEMUA NI?

*minta maaf awal-awal. bahasa kasar+pasar
sajeee nak bebel.. :D

memandangkan aku takde keje nak buat.. aku nak refresh balik cemane ley terjebak dengan dunia internet yang tiada sempadan ni kononnye lah kan..

mula mula duluuuuu tah tahun bila tah, aku mula dengan mespes kot.. kalau tak silap ahhh.. gila buta IT aku dulu kan.. mespes je yang ade.. padahal orang dah kecoh kecoh ade email kat yaho0 kat go0gle bagaai. aku cuma start dari mespes je.. waakkaaka sadis.
masa buat mespes aku main taruk je email sukati. sekali lupa password. dah taley guna akaun tu. Oh sadis.

eh. terbukak pesbuk lakk. ehehe okay sambung cite

masa kat mespes.. peeeerrrhhhh bapak ramai aahhh member kat sanee. tapi SEMUA tak kenal. okay tipu! ade yang kenal.. ade yang tak kenal.. biasa ahhh masa tu budak budak, semua orang add tu nak approve.. lagi lagi guna gambar yang paling comel ahh yang penah ade.. memang ramai ahh kan yang add.. pastu aku dengan sangap nye pegi approve.. bia lantak ahh mespes akuu.. ahaha XD 

cuma kenangan. kekonon sedih :(

dari mespes jugak ahh hidupnye aku punye ym. bukan bbm. ohh sedih. masa zaman kegemilangan mespes dulu, memang tip top aku punye ym.. sentiasa ade yang add. mana taknye, sajee je kasi terpampang besar besar kat 'about me' email ym....  bila ingat balik aduh bangang nye aku T__T

pastu, ade satu kes orang ni pegi cilok gambar aku kat mespes tu.. haiihh menyirapp je rasa.. tapi sebaik orang tu aku kenal.. nak wat cemane.. lantak ko le laabuu. *mati aku kalau dia baca* :D

pastu masa zaman mespes lagi.. aku dengan gatal nye pegi buat akaun friendster pulak.. ingat lagi ke korang dengan friendster ni? yang friendster ni pun kekadang je aku on.. sebab macam tak best sangat T__T


kenapa kau tak best?


masa ni jugak lah aku start ade msn.. tau msn? alaaa yang nanti kalau tulis emal ade abc.12@hotmail.com... haaa tu kira kita da ley buat msn ah.. aku join ni pun sebab nak chat ngan membe cina.. diorang ni mane reti sangat main mespes lah ym lahh.. yang diorang tau msn jee.. ey betul ke? =.= haha

pastuuuu, mula lah pulak aku berjinak-jinak ngan pesbukk.. masa mula mula duluuu dalam tahun 2008, tak pemes lagi bende ni.. aku cuma ade kawan ngan retis jee.. wakaka gile lawakk.. tatau nakk add sape.. sebab semua time tu tengah gila kat mespes.. maluu nak cite yang aku ade pesbukk. macam hareemmm =,=


pujaan hati masyarakat millenium.. bapak aku pun ade T__T



pastu dah sekian lama guna pesbuk.. makin lama kian hilangg seri pesbukk tu.. dah tak best dahh.. start pulakk guna twitter dengan blog.. ahaha sign up pada tarikh yang sama.. start mengarut.. twitter aku, cuma aku sorang je yang ade.. kawan kawan lain diorang takde lagi.. jadinyee aku mencarut sesorang kat sane. sedih.

yang blog ni pulak... sebab gian duk tengok orang lain ade be-log, aku pun nak ade jugakk. ohh sungguh tamak halobba semua kau nak sapuu..! haish.

sekarang ni, dah kecoh pulak cerita pasal pesbuk nak tutup. tah pape tahhh.. yang sepatutnye tutup friendster ahh. tapi friendster tu hidupp je lagi. huish tak baik pulak kutuk benda yang negara sendiri buat. huish. minta maaf.

mengarut je cite pesbuk nak tutup ni.. cemana ahh reaksi kawan kawan aku yang baru sign up pesbukk diorang masa lepas spm aritu.. mau menggelupur agaknyee.. yang baru nak ter-gian tuh.. mau-nangis-kekonon-sedih.. erkkk yeke? huhu sukati aku je :D

tapi ape boleh buat.. memang segala benda pun ade naik dan turun nye.. jadi terima lah segala benda tu dengan hati yang tenang. tayah ahh nak pegi bunuh pengasas pesbuk tu semata-mata dia nak tutup pesbukk engkorang semuaa. buang kareeen jee ^__^ heeeeee :D


p/s duluuuu sangat gian nak hias mespes cantik-cantik.. sanggup bersengkang mata nak cari layout yang best best. hide comment.  blink blink. ade kucing. macam-macam. sekarang terima jelah ke-sim-pel-lan blog aku.. HAHAHA errk, mana kau punya ke-le-bi-han tu? hehe saje kasi gempak.. wakk lu :D



see u, tatataa

SEMALAM HERAN HARINI KELIRU

hai. selamat petang ^^

ape je la yang ada buat harini.. macam biasa lah.. 

oh harini masak ikan goreng sambal je untuk lunch satu family.. hehe
ade ketam, tapi tak tau nak masak ape.. sedih.

eh. tadi aku dah masuk kejap link untuk apply IPTA tu.. pastu aku keluar balik. sekejap je aku isi.. tah ape je laa kan yang aku buat.. hehe.. manade buat pape lagi..

bila tengokk je pilihan pilihan jurusan yang dia bagi untuk kita pilih.. terus blankkkkkk aku tak tau nak pilih hape.. cemane ni?

sape boleh tolong aku isi kan? hehehe.. senang nye lah cakap kan main suruh orang je buat.. ko ingat orang lain banyak masa nak tolong buat untuk kau?? ^^

sumpahlah. taktau nak pilih hapee. kalau saja saja pilih pun takley gakk.. nak kena tunggu result jugak. baru boleh nak pilih ikut result kita tu.. harap harap dapat result yang baikk.. kawan kawan pun tolong doakan sekali ye...

jurusan kat IPTA tu boleh pilih 8.. ape aku nak letak sampai 8 sekali tu.. selalu kat sekolah duluuu cikgu cuma tanya cita-cita paling banyak pun 3 jeee.. manade sampai 8...
mungkin kena bantai jugak sikit-sikit kut.. tapiiiiii... taktau lah.. keliru je..keliru ke namanye ni? huhu

hhmmm. bila dah konpius tu baru teringat nasihat cikgu.. cikgu kata, kalau kita nak pilih sesuatu tu.. KALAU BOLEH pilih lah jurusan yang memerlukan kelayakan gred tu lagi rendah dari result kita.. bukan pilih lagi tinggi.. erkkk faham ke? =.='

takpelah. kalau tak faham nanti, tanya jeee... pastu kalau boleh... korang share lah ape yang korang tengah study sekarang ni.. aku pun taktau lagi nak pilih ape.. bukan takda cita-cita.. tapi takut salah pilih.. merana diri bhaii :D

rasa cam nak lempang lajulaju je bila tengok mr bean ni..

*gambar selingan


see u, tatataaa

KADANG KADANG AKU HERAN

macam mana lah orang lain boleh banyak idea nak post status kat fb.. pastu buat tweet yang best best. cerita kat blog yang menarik.. cemane idea tu boleh datang?

kadang-kadang takpun memang selalunya, idea aku kering nak menaip cerita pasal ape. mungkin sebab aku duk rumah je. tak keluar keluar dari rumah. jadi otak sempit! betul ke?

tapi kan. memang realiti nye pun, aku lebih suka dengar ape orang cakap dari aku yang bercakap. mahu nye terketar lutut bila aku kena bercakap. lagi lagi kalau depan orang ramai. boleh bercakap depan orang ramai. tapi ayat tak tersusun. bereterereregeterebbuurr aku cakap. ahaha tulis pun bukan main terabur lagi..

bila jenjalan kat blog orang lain.. macam best betul cerita cerita diorang buat.. sampai aku rasa nak buat gak cerita yang sama.. tapi takut kang ade pulak yang kate copycat lah. kucing fotostat lah.. hape lah kan.. lebih baik elakkan.. 

ade jugak bila masuk satu blog ni.. dia hentam habis habis blog orang lain.. pastu timbul lah rasa macam nak DELETE je account blog takpun terus sekali padam account google mail tu.. haihh tahlaaa. jiwa tak tenteram memang macam tu agaknye rasa kot..

kang bila tak update blog, rasa cam tak best je... bila nak update, takde benda pulak nak cerita.. tahniah lah kat sasape yang ada idea yang melimpah ruah tu.. asal bukak new post je.. haaa hamekk kau sampai kena edit balik sebab taknak cakap panjang panjang.. errkk?

lepastu, bila dah buat satu entry tu, dapat pulak sambutan dari orang ramai kan.. best nyeee macam tu.. tapi kurang lah privasi.. eiceyy kalau nak privasi takyah ah nak cite kat blog kan.. cite kat kertas cam diari tu je lagi baikkk.. *privasi sungguh

yang lagi teruk.. tak boley nak tau ape kelebihan diri sendiri. apedaaaaa =.=' hehehe

gambar selingan :D

see u, tatataa

Monday, 10 January 2011

HURUF 'M' NI JARANG NAK ADA

macam nak bengangg je rasa bila keybord ni rosak.. tak tau lah keybord yang rosak ke. atau tekan terlampau lemah lembut.. haihh

keyboard ni tah hapee ah masalah nye bila nak tekan huruf m je selalu tak keluar.. kalau perasan huruf 'm' tu tak kua takpelah.. ni kalau tak perasan cemanooo?

dah lah nama sendiri pun ade 'm'

bila tekan nama sendiri kekadang jadi macam ni >>> as azimah. apesaaal? ni nak kena beli baru gak ah ni. ahaha tetiba nak baru. lempang laju laju kang mauuu? heeee

cer cite orang lain punye pengalaman lak. penah tak terjadi camni? cmno nak buekk? ke ade tersekat kuih koci kat huruf 'm' aku ni.. jap ey nak p cek...

alaaaa rosak tak banyak kot ni *saja nak sedapkan hati.. wakakaka :D

see u.. tatataa

SAKINHANI GIVEAWAY


wokeyy permulaan yang baik.. tetiba dapat tag pastu dikatakan MANGSA tag. apekahhh?
huish tahlah. main belasah je buat cemana ni..
sungguh miss penganjur! saya tak reti nak join contest ape ni..
tapi......... saya telah di tag oleh orang yang saya sayang dengan ikhlas

sesungguhnye saya  sedar saya tak mampu nak beli pape menggunakan duit sendiri..
sebab duit tak suka saya. huhu nangis.

lepastu. hasrat hati saya. kalau saya menang moto. eh bukan. kalau saya menang contest ni.
saya rela dan dengan bersungguh-sungguh saya akan menyedekahkan erti kata lain memberikan dengan tulus ikhlas setulus hati saya hadiah yang saya *mampu milik itu kepada orang yang saya sayang dengan ikhlas.
ini kerana saya sungguh rasa terharu dengan entry beliau yang sama tajuk dengan saya ni. SUNGGUH KASIHAN. ini kerana saya tak mampu memberikan beliau walau sebutir barang pun disebabkan hal yang satu itu. DUIT TAK SUKA SAYA. T__T

semoga dengan berkat miss penganjur yang dah semakin bertambah follower mampu membuatkan saya menang. aiceeyhh *tetibe

insya-Allah kalau saya menang, saya akan sentiasaaaaaaaaaa *menyekodeng blog miss penganjur, tidak kira walau tidak di update sekalipun. nanti saya yang akan tolong hupdatekan untuk miss penganjur. ehehe
KALAU ye ^^


saya tag


dan siapa???


yeaaayyy. semoga kita semua menang .yeayy. eh boleh menang 3 orang je ah. dah dah. sape cepat dia dapat. korang yang lain pun join lah contest ni. support sesame membe.. hehe 
hai miss penganjur kita dah jadi membe lah sekarang ^___^
ahaha :D
nak tau lebih lanjut pegi ah SINI



p/s buat contest ni dengan background muzik pujaan hati. aduiish SUNGGUH KASIHAN




Sunday, 9 January 2011

NI PASAL ANAK TERUNA seorang... tapi sekarang dah ade dua..

haha tajuk tah pape jeee... yang lagi sorang teruna nanti lain kali aku cerita..
memandangkan aku ade banyak mase teluang ni aku nak manfaat kan ahh dengan cerita yang bermanfaat.. erkkk? =.=

okey lah. cerita pasal anak buah aku yang pertama.. siapaa nama? jap aku selitkan dialog si budak ni...

aku : siapa nama?
si budak kecik : yish mitaey *rizq miQael*

aku : nama ayah sapa?
si budak kecik : yish bainy *rizq bainy*

aku : nama ibu sapee?
si budak kecik : tak temaa
aku : erkkkk? tak tema? *kak kema*
si budak kecik : *cume senyummm jeee*

tengok tu tengok tu.. sukati dia je panggil nama mak sendiri tak tema.. tu kitorang yang panggil ibu dua ngan panggilan kak kema.. boleyy pulak si taey ni ikut jeee... 

okey lah nak start dulu.. nama dia ni sebenarnya rizq bainy bin rizq miqael... eh eh terbalik pulak.. rizq miqael bin rizq bainy... hehehe.. umur baru je 4 tahun.. tapi sekarang ni baru bulan januari kira umur dia baru 3 tahun lebih camtu ah.. lahir bulan september.. lahir besaaarr budak ni...

duluuu masa dia dalam umur 2 bulan.. 2 bulan kan orang habis pantang? haaa kira umur lepas abes pantang tu mak aku babysit dia sampailah umur 3 tahun.. dah hujung2 tahun lepas kira tahun 2010. start dah mak aku tak jaga lagi.. sebabnyee? sebabnyee tah tetibeee je kan.. ehehe bukan lah.. sebab mak si taey ni ade lagi satu  baby baru lahir masa tu.. pastu dia pun decide nak anta taey p school pastu adik mitaey ni anta orang jaga.. eyy macam tu ke? haa yelaa kot ^^

mitaey ni bijakkk.mak aku cukup suka kalau jaga dia ni.. mak aku kata senang betul nak jaga.. tak banyak ragam.. takda nak itu nak ini.. tapi tu masa mak aku jaga.. sekarang ni dia dah dok ngan orang lain... bapak dia cakap perangai dah semakin ngada ngada.. biasalah kot kanak-kanak nak meningkat remaja.. memang macam tu kot :D

sekarang ni dia dah pegi sekolah.. setakat ni okey lah.. dia takde pulak tanak pegi sekolah.. kalau demam pun nak jugak pegi sekolah.. amboii propa je tau... ni ayah dia laa yang bagitau kitorang..

terasa rinduuuu kat dia ni :(

ni masa baru lahir.. still kat hospital lagi time ni...


ni masa umur dah setahun.. dia ni kira lambat jalan gak tau.. sebab gigi tumbuh dulu.. yeke? aku main belasah je ni.. tapi ade gak dengar dengar orang kata kalau gigi tumbuh dulu.. budak jalan lambat.. tah laaa =.='''

ni masa umur dah nak 2 tahun macam tu...



ni masa umur dah 3 tahun... dah besar ni susah betul nak tangkap gambar dia.. ikut mood dia jugak lah.. kekadang suka tangkap gambar.. kekadang tu hareemmmm tamau tamau... gerammmm je ^^

haaa tengok tidooo lagi.. ni kira gambar terlatest ahh.. datang tido se malam umah aku... sebelum nak tidoo dia ni merajukk cakap 'nak ibuuuu' sambil muka tengah tahan nak nangis... pastu nangis gak ah 2 3 minit.. pastu lelap teruss.. ape laa punye propaa ini budak :D

fakta tambahan : dia ni memang peminat ultraman.. segala benda pasal ultraman dia ni tau.. kalau dengar je lagu ultraman ni terus lari nak p tengok... pastu ade satu hari tu, tetibe lak minat ben 10... abang aku kata, tu lah satu satu nye katun yang dia ni sendiri tak tengokk. tapi boleh tau tu ben 10. apee cer?? haha

tapi pape pun... si taey ni lah yang buat kitorang semua happy je selalu.. kekadang ade gak yang menjengkelkan.. tapi tu lah yang bestt.. hehe dah besar dah dia ni.. dulu kecikkk je.. ohh rindu nye kat mitaeyy :(




see u, tatataaa


TIBA MASA BERCERITA LAGI

haii salam ahad :D

ape macam harini? ada best ka? eyy apesal ayat cam haremmm je ni.. uhuhu

arini takda ape yang best terjadi lagi..tapi sentiasa bersyukur dapat meneruskan kehidupan seperti biasa. hehehe

kepada anak anak perantauan, yang tak cuti arini.. yang busy arini.. selamat menunaikan kerja kerja masing masing dengan berjaya ye..

kepada yang tengah relax relax tu.. ape kata buat lah sesuatu yang berpaedahh sikit.. kemas kemas rumah ke *ehmm* sidai baju kee *ehmm* lipat kain yang tinggi menggunung tu kee *ehmm* heeeeeeee tu untuk aku laa tu..

alang alang mak aku takde p kedai agaknye... tapi lamaaa betul mak aku ni p kedai... ish ish.. aku pun dah siap lipat kain... sekarang tengah basuh baju...

ehh k lah.. nak tengok kain lam mesin basuh tu... tak rinse lagi pulek.. kata auto tapi apesal kene buat sendiri laa rinse ni bagai? ni nak kena beli mesin basuh baru ni.. ade sape sape nak sponsor tak? hehehe takdelah gurauu jeeeee.. ^^


see u, tatataaa

FASA 1! FASA 2! SEGALANYA PASAL IPTA LAH NI

haaa sesape yang nak masuk u tu angkat tangan... AMBOI ingat nak masuk u ni main angkat angkat tangan je patu dah ley masuk? no wayy mennn :D


korang tau cemane nak daftar untuk masuk u ni? unibersiti laaa. haa tau? tau? kalau taktau ni aku nak bagitau...
untuk tahun ni, kebanyakan apply segala bende semua nye guna online... taktau pulak kalau tahun sebelum ni apply macam mana... sukati aku je tu kata tahun ni start apply online.. eh? ade ke aku bagitau tadi? hahahaahaha.. nanti ahh aku baca balik.. sekarang ni aku merapu meraban dulu.. haishhh dah dah lah tu, tolong kembali ke pangkal jalan cepat sikit ye.. huhu

untuk pengetahuan korang la kan..nak apply ipta/poli dan sebagainye ni ade main fasa fasa tau... fasa satu aritu dah expired dah.. tapi ade yang kata kalau tak daftar kat fasa 1, taley nak buat fasa 2 pulak.. tapi.... ade jugak yang kata boleyyy je apply terus untuk fasa 2 nanti.. ape yang aku tau sekarang ni... fasa 1 perkara hal peribadi kita...macam nama lah, gaji lah.. yang penting ad cgpa kokurikulum lagi tau.. ni yang payah sikit ah... nak kene tanya cikgu dulu ape cgpa kita... duluu masa cikgu bgtau amikk tak kesahh je, sekarang sape yang susah.. sebaik lah ade nombor fon cikgu.. senang sikit keje... tayah nak p sekolah... semata mata nak setelkan hal ni...

okeylah.. yang aku tau pulak... untuk fasa 2 nanti... kita apply untuk universiti ape yang kita nak... course ape yang kita pilih... ape ape lah yang seangkatan.. tapi aku pun tatau betul ke tak.. jadi, lets cekkedoutt kat website upu ni ye... pastu pandai pandai ah cari segala maklumat yang korang nak.. kalau nak pasal borang fasa 2 ni.. ade kat bahagian borang boleh tengok kat bahagian kiri website tu.. haihh payah nak cakap korang klik je ah yang ni... ehh tapi jangan ah memandai nak klik sekarang.. belum start lagi... ni aku cuma nak pum pang pum pang je dulu... 

korang yang nak apply start nye 10 JANUARI.. haa ingat tau start 10 januari tu terus serbuuuuuu p daftar reramai.. bawak ah sekali member semua.. mana tau kalau nasib baik, jodoh berpanjangan.. dapat pulak sama u ngn membe membe.. sape taknak kan??? ahaha


pastu nak kongsi gak... korang nak tau pasal u ape yang ade kat malaysia ni? jap aku p cari link jap... sabar tau... ahahaha jaapppp je... haa ni linknye tu kalau korang nak tau asal u kat msia nie.. best.. aku pun dah try... dan macam macam gak maklumat yang aku dapat.. korang pun patut cuba.. yang dah masuk u pun patut gak usha maklumat u lain.. mana tau ade yang nak tukar u pulak lepas dah dapat maklumat maklumat yang pelbagai tu.. teeeettttt ... heheheehe :D

aku rasa cam nyesal pulak masa apply fasa 1 tu.. aku cuma mintak untuk apply ipta sahaja... maknanye aku dah taley nak masuk poli atau pun benda lain.. alaaaa sedih :( boleh tukar ke ey nanti? kalau sesape yang tau tu share share laa ngan aku yang ngok sikit ni.. hehe

k ahhh, aku nak tunggu kol 12 untuk post menatang ni.. sesaje buat hal tah hapehape ni.. wakakaka :D


see u, tatataaa


Saturday, 8 January 2011

PADA WAKTU NI

pada waktu ni, aku dah siap berblogwalking ke sana ke mari... usha usha entry org.. komen sane komen sini... cam sibukk je kan :D ahaha

pada waktu ni jugak aku tengah tengok cite serasi bersama kat ria ni.. agak best gak ah cite ni.. ade lawak lawak sikit.. series sikit.. nak golek golek sikit.. ahahhaha lawakkk ah tengok dorang ni jawab soklan.. ade yang sama bila tak sama tu boleh buat kitorang ketawa.. kitorang? ohh aku tengok cite ni ngan mak aku je..

bapak aku tah p kemane tah... kakak aku sorang p keje.. patu anak buah aku pulak pegi kenduri... ngan mak ayah dia laa kan.. tadi kakak aku tanya gak nak ikut ke tak pegi kenduri tu.. tah laaa aku rasa cam malas je nak siap siap bagai.. aku yang siapkan kakak aku.. aku pakaikan dia tudung tah hapee fesyenn tah aku pakaikan.. dia pun terima je ngan redho0o0.. hahaha tak membantah langsung... tapi aku pun takde ah nak pedajal kakak aku bagi pakai buruk buruk.. aku buat lah jugak elok elok.. patu mak aku pulak datang tolong betul betul kan sikit sikit.. okayy bila nak elok dah kakak aku pun hantamm jelah pakai cemane pon.. aku harap nanti dah balik tudung dia still elok lagi.. hehe ^__^

okay lah, nak sambung tengok cite serasi bersama ni lagi... lain kali aku sembang lagi pulak ye.. tapi tatau nak sembang ape ahh.. tengok ah nanti.. doa doakan aku ade idea nak sembang ye.. ehehehe

ni pengacara.. memang terbaekk ah diorang ^^

ni banner cite ni... ^^

lupa nak bagitau.. cite ni ade setiap sabtu kul 9 malam.. tapi kalau dah cite kat astro ni.. bebila masa pun ade ulangan... ahahaha
gambar di cilok dari inchik gugel ye. tanpa izin ni..huishhh

p/s follower yang tak sempat aku nak follow diorang balik tu, sabar ye... nanti aku akan follow korang. jangan risau.. :D


see u, tatataaa

NAMA SAYA NENEK SAYA YANG BAGI

macam kelakar je tajuk camtu..

tapi memang betul, nama diberi oleh nenek. tapi bukan nama akuu. nama anak buah akuu... ahahahahaha

arini nak cite pasal si budak cinonet ni.. ape namaa dia? nama dia Qaisara Damiana... nama depan nenek bagi.. nama belakang ibu dia yang bagi..

memula kelahiran dia memang membuatkan semua orang gembira tak hengatt punye.. lagi lagi bila dapat tau akan dapat girl.. memang syiook lah kan.. yang sebelum ni laki.. patu skang dapat girl pulak.. memang sepadan lah kan.. tapi diorang ni bukan adik beradik pun.. cuma sepupu je... tapi tak kesah lah... kira Qaisara ni cucu yang kedua dalam family... tapi kesian, kecik kecik dah jadi kakak.. kira dalam 2 minggu lepas Qaisara lahir, lahir pulak lagi sorang baby boy.. tu adik kepada Miqael.. jadinyee dalam family aku sekarang ni dah ade 3 budak comeyy yang ................... haa yang macam macam lah...

sekarang Qaisara ni dah masuk 4 bulan.. baru pandai meniarap.. tapi tangan tersepit bawah perut.. ish ish.. ciann.. semalam ade record video.. tapi nak upload kat sini memang tak dapat ahh kan.. tenet slowww mcm hapeee jee....

mai tengok gelagat dia ni sikit sikit....

eyy kaki sape tuuuu??


saya memang malu, tapi saya suke orang tangkap gambar saya.. hehe


yeayyyy... berjayaaaa!


saya dah penat.. saya nak sambung tidooo balik... byeeee


tu lah antara karenah si Qaisara ni.. kadang kadang penat nak layan.. tapi bila dia takda bosannn je rasanye...
semoga Qaisara besar nanti dapat jadi oang yang berguna.. dengar cakap ibu.. tamau lawan lawan cakap orang.. jadi budak yang gud gud je tau.. ehehehe :D



see u, tatataa....



kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...