Thursday, 14 April 2011

TAK DAPAT PUN TAWARAN SAMBUNG BELAJAR

ini serius!

sampai sekarang ni aku tak dapat ape2 tawaran sambung belajar lagi pun
kalau ade pun dari IPTS yang cerita pasal kelebihan kolej diorang

aku tahu ni pun sebab ramai kawan2 kat FB update status diorang pasal dapat sambung belajar dekat sekiansekian


yang ni kene interview dulu.. 
aku pun tak faham macam mana.. 
ni kira nye kalau dia pegi interview pastu pass interview tu kira dia dapat lah kos ni yerk? camtu ey??
ABES KALAU DIA TAK PEGI INTERVIEW NI kira dia tak dapat masuk u lah?
ke ade jugak peluang dia untuk dapat kos lain..
sebab kat UPU kan kita pilih 8 kos.
ade yang kene interview dulu.. ade jugak yg takde...

korang tau kalau interview tu dia tanya ape?? ade pengalaman tak? huhu
ni untuk kos seni bina ukur bahan amende taahhh -__-



yang ni pulak dapat overseas.. 
tapi dia tak tahu lg nak pegi ke tak.. 
tunggu sponsor kot..



yang ni plak dah konfem dia dapat.. kos farmasi kat KPJ.. 
Alhamdulillah tu memang cita-cita dia..
semoga dia dapat adapt ape yg dia belajar nanti. amin...




hehe yang ni. aku pun dapat T.T
tapi aku tak pergi kot.. entah.
mak aku pun taktahu aku dapat kos ni kat KTAC.. hehehe


ade jugak kawan2 lain yang dah sambung study diorang..

tinggal lah aku je masih tunggu peluang aku kat IPTA
kalau ade rezeki
dapat lah

kalau takde
.
.
.
aku pun tak tahu nak buat pe.. huhuuuuuu


oh aku ade entry best

ni cerita pasal secretary

kalau sape2 minat boleh lah baca pengalaman dia


kalau ade sesape yang amik nurse
boleh tak cerita kat aku pasal nurse ni? 
huhuuu kalau rajin, buat lah entry cerita pasal nurse2 ni yerkk. hehe

aku doakan kawan2 semua semoga berjaya.. kat korang jugak.. semoga berjaya dalam ape2 je yg korang buat... 

senyuuuummmm ----> (:




p/s : status tu mungkin kau punya. aku pinjam ye.. hehe


kalau rajin klik lah iklan ni

10 orang je yang komen:

Ihsan Arifin said...

chill :) nanti2 dpt lah offer~

mysara said...

insyALLAH adalh 6t..:)

yuyu lar said...

mas..nak jadi nurse apply la SPA.GOV.MY...yuyu ade buat entry pasal ni..dpt byk benefit..ditaja kementerian kesihatan..

mas malas sign in said...

@Ihsan Arifin

insya-Allah kalau ade rezeki

mas malas sign in said...

@mysara

thank you (:

mas malas sign in said...

@yuuyuuu

dah apply SPA. ade yg kata kalau nak jadi nurse tak payah masuk U. terus pegi SPA. tp mas buat semua jugak. hehe

yati-aku said...

amboiii cik mek molek .
yg egypt tu macam wall aku je .
alaaa mas , no worries .
biar lambat asalkan kau pilih apa yg kau betul btul suka n minat .
x yah pikir pasal orng lain . biarkan .... insyaAllah

mas malas sign in said...

haha memang kau punye lah tu..
sebab tu aku cakap aku pinjam jerk.. haha

Woofer Storm said...

skg dunia ni dah maju fren,orang tak nak amik apa yang kita minat,tapi apa yang terhidang sedia...dan bagi sy dulu pun mcm tu,sy dulu minat agama,coz dari skolah agama..namun abag ada nasihat,sila amik kos yang banyak ditawarkan..dan kini,sy dah bekerja,setelah tiga tahun dan akihrnya sy percayal,minat boleh dipupuk,namun kalau ada minat pun tapi kerjaya takde susah gak.alamat menganggur,bagi sy skg ni,dua kos yang mendapat tempat..amik kos pendidikan ataupun medic..ye sy amik medic,walaupun tak suka..kini itu kegemaran sy...skdr pndangn sy yg hina..sekian

Mas-Azi-Mah said...

@Woofer Storm

oh terima kasih. penjelasan yg buat tambah lg blur nak pilih ape. huhuhuu

yeaaah minat ley dipupuk.. yeay!

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...