Tuesday, 8 February 2011

Merentas Desa Zaman Sekolah


sape pernah sekolah? ey. mesti lah semua orang penah sekolah.. ni aku saje nak cerita pasal merentas desa budak2 sekarang.. aku tau banyak sekolah waktu2 ni tengah buat sukan sukan ni kan? hehe biasa lah awal2 tahun pasal sukan.. akhir akhir tahun pasal pelajaran... :D

disebabkan sekolah aku ni duduk dalam bandar.. jadinye macam tak releven pulak dipanggil merentas desa.. jadi, cikgu cikgu pun dah sepakat tukar lah jadi 'road run' konon2 sebab merentas jalan NPE gamak nyee :D padahal sikit je. tu pun lalu tepi.. (takkan lalu tengah jalan pulak. nak mati ke?)

masa dari sekolah rendah lagi merentas desa ni dah ada kat sekolah aku.. lupa nak bagitau. merentas desa ni lari jarak jauh.. jauh nye ada la dalam 5 6 kilometer.. agaknyeeelah.. tak penah aku ukur.. tapi aku rasa jauhhhhh  betul. haish.

masa aku dulu (baru tahun lepas je dulu aku tu. hahaha) ada bape ketul je kamera orang pegang untuk tangkap gambar sana sini.. tapi sekarang aku tengok.. fuhhh bukan maen penuh lagi gambar kat fb diorang pasal road run.. aku pun eksaited mengskodeng gambar2 diorang.. hahaha

aku ingat lagi.. masa tengah lari tu tetiba ade yang pengsan.. cuakk kan tetiba ada yang pengsan.. pastu yang aku takkan lupa punye lah.. bila aku bagitau (ke org lain yg bagitau?) kat sorang budak PBSM ke KRS tah, ada orang pengsan.. boley tak dia gi jawab.... asal laa pengsan kat tempat aku.. heylow! dah dia tak larat takkan nak lari gak.. choiyy dah tugas ko bantu orang. bantu je ah.. wat malu persatuan! 

lagi aku nyampah kalau BUAT2 pengsan.. dia tak fikir orang lain ke.. orang pun penat gak dia ingat dia sorang agaknye yang lari.. haishhh...

tu baru sikit belum lagi yang buat masalah lain.. ngorat orang waktu tengah lari.. hapekejadah lah diorang ni...
ada jugak yang lari kat area ghumah sendiri.. kesiann pulak aku rasa :D ahaha

yang penting.. selama aku masuk merentas desa ni... sekali je aku penah menang.. tu pun nombor 9.. kahkahkah memang hancos sukan sukan aku.. kalau nak kasi up sukan jangan ajak aku main.. main baling seliper terel ahh.. hahahaaaa :D




5 orang je yang komen:

Syafiq Rosli said...

hehe xpenah menang pun

Ujang9897 said...

gua teror merentas desa.., kawat pun teror..hehe..

syafiq gay..hahaa

Mas-Azi-Mah said...

@syafiq rosli saje ah tu rendah diri





@ujang9897 tAk baikk dok kata depa lagu tu ^_^

Nadia Mashuri said...

hehee..
dulu kalau merentas desa mesti bwk air..

Mas-Azi-Mah said...

tu lah.. cikgu pun marah lari bawa air ^^

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...