Friday, 18 February 2011

Nak Letak Code Heartbeat Tapi Taktau Macam Mana? Ni Penyelesaiannya



ni nak ajar mcm mana letak banner ke ape pasal heartbeat.. memang sangat2 membantu okay..!!




aku copy je ni....






Tadi Cute Mum share cara nak register AffiliateHB! kat entri INI...
Siapa belum Register boleh klik sini >>



Sekarang cara nak pasang Kod Banner kat Blog anda macam dalam gambar nie...








1) Klik "Get A Code"..






2) Pilih Kod Horizontal... Kalo nak pilih yang lain pon boleh.. Terpulang pada citarasa masing-masing..Tapi ini Cute Mum tunjuk bagaimana pasang Banner macam dalam gambar tadi...
Kemudian "Copy " kod itu..







3) Klik Design pada Dashboard anda...





4) Klik "Add a Gadget"..





5) Pilih "HTML/JavaScript"..







6) Paste Kod yang dah dicopy tadi... Title tue ikot citarasa masing-masing..
Kemudian klik "SAVE"..







7) Drag Kod tue ke sebelah atas Post... Ini pon terpulang pada anda nak letak kat mana...





8) Klik Save.. Pastue "View Blog".. (kalau nak preview dulu pon boley)




ok siap dah!!!

Senang jer kan... Lepas nie bila ada orang klik Banner tue, kita dapat RM0.04 per unik klik.. Maknanya... 1 orang 1 klik sahaja dikira dalam satu hari yang sama.. Nanti jangan lupa datang blog Cute Mum setiap hari...pastue klik.. Cute Mum pon akan buat perkara yang sama.. secara tak langsung, kita dah upkan traffic blog kawan-kawan setiap hari... :)

Lepas nie Cute Mum tunjukkan bagaimana nak dapatkan income dari HeartBeat!..


"Selamat BerHeartBeat!... Jom join cepat..."

p/s: Sesiapa yang nak copy paste tutorial nie boleh sahaja... Cuma linkkan kepada Cute Mum yer... TQ..


sumber : 







0 orang je yang komen:

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...