Tuesday, 11 January 2011

KADANG KADANG AKU HERAN

macam mana lah orang lain boleh banyak idea nak post status kat fb.. pastu buat tweet yang best best. cerita kat blog yang menarik.. cemane idea tu boleh datang?

kadang-kadang takpun memang selalunya, idea aku kering nak menaip cerita pasal ape. mungkin sebab aku duk rumah je. tak keluar keluar dari rumah. jadi otak sempit! betul ke?

tapi kan. memang realiti nye pun, aku lebih suka dengar ape orang cakap dari aku yang bercakap. mahu nye terketar lutut bila aku kena bercakap. lagi lagi kalau depan orang ramai. boleh bercakap depan orang ramai. tapi ayat tak tersusun. bereterereregeterebbuurr aku cakap. ahaha tulis pun bukan main terabur lagi..

bila jenjalan kat blog orang lain.. macam best betul cerita cerita diorang buat.. sampai aku rasa nak buat gak cerita yang sama.. tapi takut kang ade pulak yang kate copycat lah. kucing fotostat lah.. hape lah kan.. lebih baik elakkan.. 

ade jugak bila masuk satu blog ni.. dia hentam habis habis blog orang lain.. pastu timbul lah rasa macam nak DELETE je account blog takpun terus sekali padam account google mail tu.. haihh tahlaaa. jiwa tak tenteram memang macam tu agaknye rasa kot..

kang bila tak update blog, rasa cam tak best je... bila nak update, takde benda pulak nak cerita.. tahniah lah kat sasape yang ada idea yang melimpah ruah tu.. asal bukak new post je.. haaa hamekk kau sampai kena edit balik sebab taknak cakap panjang panjang.. errkk?

lepastu, bila dah buat satu entry tu, dapat pulak sambutan dari orang ramai kan.. best nyeee macam tu.. tapi kurang lah privasi.. eiceyy kalau nak privasi takyah ah nak cite kat blog kan.. cite kat kertas cam diari tu je lagi baikkk.. *privasi sungguh

yang lagi teruk.. tak boley nak tau ape kelebihan diri sendiri. apedaaaaa =.=' hehehe

gambar selingan :D

see u, tatataa

3 orang je yang komen:

puteri cahaya. said...

singgah sini dari Blog BPM.. keep on blogging.. salam kenal. Saya Blogger Selangor.

y-A-n-A said...

taw xpe.. kdg2 rasa pelik sgt cam ne orang leh wat entri lebih 5x sehari.. kita nak buat satu entri sehari pun susah.. =.="

NAA said...

hihihi... mmg slalunye cam2 la kan... so,, maz kene kuar rumah jugak skali2... ;)

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...