Wednesday, 12 January 2011

Ape yang korang rindu time jadi student dulu?

huhu tetiba rasa teringat kat sekolah.. haha baru sekolah hokkeeyyy belum masuk unibersiti lagi ni...
ni antara beberapa perkara yang aku rinduu pasal sekolah..

gambar ni agak bias sebab ade muka 3 orang je.. hehe

1. mula-mula sekali mesti lah bangun pagi-pagi pergi mandi..kalau tak sekolah takkan pernah punye lah bangun pagi-pagi terus mandi.. pagi-pagi tu kira macam pukul 5.30 pagi okey.. ade ke gile mandi waktu macam tu.. tu sebaik lah untuk waktu sekolah je.. hehe rinduuuu

2. masa sekolah dulu pagi-pagi ayah hantar pergi sekolah.. lepastu masa dah nak habis sekolah dah dekat-dekat ngan spm pegi pulak dengan mak kawan.. mak si nana. namanye cik min.. hehe nak jugak cerita yang ni.. masa pagi-pagi tu cuaak betul rasa bila tengah tunggu nana tu.. selalu terfikir nana ni datang sekolah ke tak.. sebab dah lambat dah.. paling lambat kul 7.15 baru mak dia sampai.. aku pulak turun dari umah kul 7.00 kadang-kadang rasa macam aku ni dah kena tinggal je sebab turun lambat.. nak call pun tak boleh henfon tak bawa pegi sekolah.. hehe rinduuuuu

3. pagi-pagi masa nak pergi sekolah duduk dalam kereta nana mesti dengar radio era segmen 'can I help u'. kalau tak naik kereta nana pagi-pagi memang takkan pernah dengar lagi segmen tu kat mana-mana.. hehe rinduuuu

4. bila pagi.pagi kat sekolah jumpa kawan-kawan tapi masing-masing maluu. taktau lah betul-betul malu ke atau masing-masing tengah mengantukk. huhu rinduuuu

5. pernah incharge acara kat sekolah.. yang paling ingat even majlis perpisahan pengawas.. memang semua yang terlibat struggle nak mampss sebab semua nak try buat yang terbaikk.. last-last even tu jalan dengan lancar. memang legaaa gila muka semua orang yang terlibat.. hehe rinduuu

6. dekat sekolah je aktif sukan main netball.. HAHA lawak dapat jadi pengerusi masa form 5.. HAHA lagi kelakar.. masa tengah training netball dulu ada incident sorang budak ni kepala dia kena hempap dengan tiang sebab tiang tu yang SALAH. erkk? ehehe mana taknyee tiang netball tu cuma ade alas dengan batu-batu besar je kat kaki tiang.. pastu tak kukuh kot.. jadinye tiang tu jatuh kena kepala budak tu.. benjol. huhu kesian dia... hehe rinduuu nak main netball lagi kat sekolah. HAHA

7. pernah sama-sama buat jamuan kelas dengan budak kelas sebelah sebab kelas kitorang malas nak buat.. haha macam bengong je. tapi best walaupun kelas aku ramai yang takda masa tu.. sebab diorang taktau.. HAHA rinduuunyee...

8. yang paling tak boleh blaah sekali pernah baca ikrar salah.. ikrar rukunegara tu aku baca salah kat dewan masa hari first sekolah. ada sape-sape ingat? haha akulah tu orang paling bangang sebab baca ikrar salah depan semua oranggg..! satu dewan gelakkan aku. tapi apedehaall. cuma engkorang baca tengok.. boleh buat? haha tapi tu lah yang paling kelakar sekali..

9. yang ni pun kelakar jugak tapi aku syiookk buat benda ni.. jadi maskot untuk rumah sukan.. pakai kotak kat badan macam hareeem je.. aku kesian nak suruh orang lain yang buat, jadi aku yang sanggup pegi buat, jadi maskot ni.. rezeki, menang pulak tu perbarisan rumah sukan.. haha rinduuuu

10. rindu bila dah nak habis sekolah semua pakat bawak kamera.. kesian.. time tu lah pulak spotcek selalu je ade.. tapi kamera semua selamat.. sebab cikgu tak aim yang tu.. cmne aku tau cikgu tak aim yang tu? sebab aku pengawas duluuu.. haha rinduuuuu

11. rindu bila ada orang main suka-suka kat kita masa duluuuuuuuuuuuuuuuu.. hehe tapi sekarang dah takde dah.. mungkin sebab makin besar aku makin hodoh kot.. haha rinduuuuu perlu ke? :D

12. lagi rindu bila belajar sama-sama dengan kawan kawan.. aku duluuu masa form 5 ahh duduk kat belakang dalam kelas.. selalu je gelak-gelak waktu belajar.. aku tau orang-orang depan rasa aku ni annoying gilaa je.. tapi nak buat cemano0o dah aku memang asyik nak tergelakk je.. pastu terjerit.. sebab stress sangat buat add math agaknyee.. haha rinduuu laa weyyy

13. rindu bila belajar chemistry tak boleh nak cakap kuat-kuat sangat.. nanti cikgu mesti dengar ape yang aku cakap ataupun kawan aku cakap.. haha weyy kau ingat tak yang ada satu masa tu kau cakap ngan aku 'takda masa aku' pastu cikgu dengar. cikgu kata 'haaa takda masa laa awak..nanti spm tak boleh nak buat'' haha kau ingat tak? padahal waktu tu kau cakap gila slowww punyaa ah kan.. :D rinduuu

14. aku lagi rinduu nak cari pasal dengan ejam.. HAHA semoga kau berjaya jadi profesor impian kau selama ni yang kitorang selalu gelakkan.. kau selalu cerita pasal bintang lah.. planet tah hape hape lahh.. kadang-kadang aku rasa macam WOW tapi aku diamm je disamping aku gelakkan kau.. haha sory ye br0. rinduu nyeee

15. aku dah sebak sebab terlampau rinduu. ish

16. aku rindu kat cikgu aya ngan pn nik.. :( huaaaaaaaaaaaaaaaaaa

17. aku kadang-kadang macam geram bila ada yang kata aku 'gila' tapi aku sabaarr je :D sebenarnye tak kesahh pun.. haha hai koranggg ^^ *tiba tiba :D

18. rinduu rasanye nak pergi mintak sponsor dekat sana sini sampai termasuk kedai anjing nak cari sponsor.. haha kau ingat tak tasha? ahaha :D

19. aku lagi rinduuuu bila membe-membe wish bufday kat aku.. sumpah weyy tak pernah dapat.. baling air.. for 2 years berturut-turut.. aku akan ingat tipu muslihat see li sebelum dia nak simbah aku dengan air.. tapi aku chill je kan.. haha rinduuuu weyyy, tahun ni aku sambut dengan family je kot :)

20. haha lagi aku ingat pesanan seseorang bila aku tak hormat orang sangat.. terima kasihh bagi nasihat macam ni kat aku.. kalau tak mungkin aku tak jadi orang lagi sekarang ni.. haha rindunyeeeeeeeeeeeee ^_^

korang cemana pulak waktu zaman jadi student dulu? kalau takde keje.. cubalah buat cerita masa lampai ni.. best :)

yang nametag biru tu sanggup dia cabut nametag dia dari baju.. haha

ada yang takda kat sini..

raya paling best sebelum spm. HAHA


p/s rinduuu kat semua orang. hehe

5 orang je yang komen:

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

rndu nak fly kua asrama!
haha

Mas-Azi-Mah said...

hehehe :D kenangann :D

y-A-n-A said...

yana lom dok rindu.. tengah belajar lagiii.. hehe :DD

NAA said...

Naa senaraikan kamu dlm list blogger y naa bace tau.. cekidout my blog.. ;)

Mas-Azi-Mah said...

ohhoo. terima kasihh :D

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...