Sunday, 9 January 2011

FASA 1! FASA 2! SEGALANYA PASAL IPTA LAH NI

haaa sesape yang nak masuk u tu angkat tangan... AMBOI ingat nak masuk u ni main angkat angkat tangan je patu dah ley masuk? no wayy mennn :D


korang tau cemane nak daftar untuk masuk u ni? unibersiti laaa. haa tau? tau? kalau taktau ni aku nak bagitau...
untuk tahun ni, kebanyakan apply segala bende semua nye guna online... taktau pulak kalau tahun sebelum ni apply macam mana... sukati aku je tu kata tahun ni start apply online.. eh? ade ke aku bagitau tadi? hahahaahaha.. nanti ahh aku baca balik.. sekarang ni aku merapu meraban dulu.. haishhh dah dah lah tu, tolong kembali ke pangkal jalan cepat sikit ye.. huhu

untuk pengetahuan korang la kan..nak apply ipta/poli dan sebagainye ni ade main fasa fasa tau... fasa satu aritu dah expired dah.. tapi ade yang kata kalau tak daftar kat fasa 1, taley nak buat fasa 2 pulak.. tapi.... ade jugak yang kata boleyyy je apply terus untuk fasa 2 nanti.. ape yang aku tau sekarang ni... fasa 1 perkara hal peribadi kita...macam nama lah, gaji lah.. yang penting ad cgpa kokurikulum lagi tau.. ni yang payah sikit ah... nak kene tanya cikgu dulu ape cgpa kita... duluu masa cikgu bgtau amikk tak kesahh je, sekarang sape yang susah.. sebaik lah ade nombor fon cikgu.. senang sikit keje... tayah nak p sekolah... semata mata nak setelkan hal ni...

okeylah.. yang aku tau pulak... untuk fasa 2 nanti... kita apply untuk universiti ape yang kita nak... course ape yang kita pilih... ape ape lah yang seangkatan.. tapi aku pun tatau betul ke tak.. jadi, lets cekkedoutt kat website upu ni ye... pastu pandai pandai ah cari segala maklumat yang korang nak.. kalau nak pasal borang fasa 2 ni.. ade kat bahagian borang boleh tengok kat bahagian kiri website tu.. haihh payah nak cakap korang klik je ah yang ni... ehh tapi jangan ah memandai nak klik sekarang.. belum start lagi... ni aku cuma nak pum pang pum pang je dulu... 

korang yang nak apply start nye 10 JANUARI.. haa ingat tau start 10 januari tu terus serbuuuuuu p daftar reramai.. bawak ah sekali member semua.. mana tau kalau nasib baik, jodoh berpanjangan.. dapat pulak sama u ngn membe membe.. sape taknak kan??? ahaha


pastu nak kongsi gak... korang nak tau pasal u ape yang ade kat malaysia ni? jap aku p cari link jap... sabar tau... ahahaha jaapppp je... haa ni linknye tu kalau korang nak tau asal u kat msia nie.. best.. aku pun dah try... dan macam macam gak maklumat yang aku dapat.. korang pun patut cuba.. yang dah masuk u pun patut gak usha maklumat u lain.. mana tau ade yang nak tukar u pulak lepas dah dapat maklumat maklumat yang pelbagai tu.. teeeettttt ... heheheehe :D

aku rasa cam nyesal pulak masa apply fasa 1 tu.. aku cuma mintak untuk apply ipta sahaja... maknanye aku dah taley nak masuk poli atau pun benda lain.. alaaaa sedih :( boleh tukar ke ey nanti? kalau sesape yang tau tu share share laa ngan aku yang ngok sikit ni.. hehe

k ahhh, aku nak tunggu kol 12 untuk post menatang ni.. sesaje buat hal tah hapehape ni.. wakakaka :D


see u, tatataaa


5 orang je yang komen:

murni said...

hye da follow awak . . hope can follow saya jugak . :)

elyhanna murray said...

congrates follower da bertambah dgn cepat . kalah hanna . heheeee

Mas-Azi-Mah said...

@murni

hai murni.... insya-Allah nanti i skodeng entry2 u ye...

@hanna
thx btw, nak pape kena lah usaha.. follower tu kena saling bantu membantu jugak.. taley hidup laa kita sesorang je dok syok sendiri ni.. agak tak best.. ehehe
hanna fokus spm lu, patu dah abes kang bley berbloging sampai tayah tidoo pun takpe ^^

Anonymous said...

sapa cakap kalo dh mintak ipta fasa 1 x dpt poli or others..
mintak sume dpt sume la depend on ur result..

Mas-Azi-Mah said...

yeap. boley boley :D

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...