Friday, 28 January 2011

Tujuh Ibu Satu Anak - dongeng-an

sape yang tak sayang mak kan? 
tetiba rasa macam mana nak bagi kasih sayang yang adil untuk anak-anak? sekarang memang takda anak lagi.. tapi nanti dah ada anak boleh baca post ni untuk dapatkan pengetahuan.. susah betul jadi orang yang memory-short-term ni.. heheehe

selalu dengar pasal mak sorang anak sepolohdoploh.. tapi yang ni lain pulekk.. ni ahh cerita dongeng indonesia.. dah lama gak ahh tengok.. sajeee nak cerita.. ^^

sebenarnye macam ni.. ada sorang laki ni kawin tujuh =.= tapi bini yang last tu je dapat anak.. yang lain tu tak dapat anak.. tapi diorang ni bagusss.. semua duk sekali.. baik baik je semua.. pastu bla bla bla (malas nak cite) 
anak yang sorang ni sayang kat semuaaa mak yang dia ada tu.. bagus kan? walaupun ni cuma cerita dongeng je. tapi rasanye ada gak lah sikit teladan nyee.. mana yang elok tu ambil lah.. yang macam haremm tu tayah lah nak simpan..

sebut pasal mak mak ni rasa sensitif jeee.. sebab aku taktau orang yang tengah baca ni ada lagi ke tak mak diorang.. tak dapat nak bayangkan kalau satu hari nanti aku jadi sebatang kara?. haraplaahhh takkan jadi macam tu.. 

kalau pulak yang ada mak tiri.. macam mana rasa nye ey? entahlah meraban je aku pikir tu semua =.='

kan banyak orang dok kata --> jangan lawan cakap mak.. jangan degill.. tapi masih ada yang lawan jugak.. mungkin cuma nak bagitau bende yang betul.. tapi biasa lah kan orang tua.. kekadang kita kena dengar cakap diorang.. sebab katanye dah makan garam dulu~ huhuhu

bagi aku.. kalau buat baik dengan sesape.. balasan nye pun baik.. kan kan? :)

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...