Sunday, 9 January 2011

NI PASAL ANAK TERUNA seorang... tapi sekarang dah ade dua..

haha tajuk tah pape jeee... yang lagi sorang teruna nanti lain kali aku cerita..
memandangkan aku ade banyak mase teluang ni aku nak manfaat kan ahh dengan cerita yang bermanfaat.. erkkk? =.=

okey lah. cerita pasal anak buah aku yang pertama.. siapaa nama? jap aku selitkan dialog si budak ni...

aku : siapa nama?
si budak kecik : yish mitaey *rizq miQael*

aku : nama ayah sapa?
si budak kecik : yish bainy *rizq bainy*

aku : nama ibu sapee?
si budak kecik : tak temaa
aku : erkkkk? tak tema? *kak kema*
si budak kecik : *cume senyummm jeee*

tengok tu tengok tu.. sukati dia je panggil nama mak sendiri tak tema.. tu kitorang yang panggil ibu dua ngan panggilan kak kema.. boleyy pulak si taey ni ikut jeee... 

okey lah nak start dulu.. nama dia ni sebenarnya rizq bainy bin rizq miqael... eh eh terbalik pulak.. rizq miqael bin rizq bainy... hehehe.. umur baru je 4 tahun.. tapi sekarang ni baru bulan januari kira umur dia baru 3 tahun lebih camtu ah.. lahir bulan september.. lahir besaaarr budak ni...

duluuu masa dia dalam umur 2 bulan.. 2 bulan kan orang habis pantang? haaa kira umur lepas abes pantang tu mak aku babysit dia sampailah umur 3 tahun.. dah hujung2 tahun lepas kira tahun 2010. start dah mak aku tak jaga lagi.. sebabnyee? sebabnyee tah tetibeee je kan.. ehehe bukan lah.. sebab mak si taey ni ade lagi satu  baby baru lahir masa tu.. pastu dia pun decide nak anta taey p school pastu adik mitaey ni anta orang jaga.. eyy macam tu ke? haa yelaa kot ^^

mitaey ni bijakkk.mak aku cukup suka kalau jaga dia ni.. mak aku kata senang betul nak jaga.. tak banyak ragam.. takda nak itu nak ini.. tapi tu masa mak aku jaga.. sekarang ni dia dah dok ngan orang lain... bapak dia cakap perangai dah semakin ngada ngada.. biasalah kot kanak-kanak nak meningkat remaja.. memang macam tu kot :D

sekarang ni dia dah pegi sekolah.. setakat ni okey lah.. dia takde pulak tanak pegi sekolah.. kalau demam pun nak jugak pegi sekolah.. amboii propa je tau... ni ayah dia laa yang bagitau kitorang..

terasa rinduuuu kat dia ni :(

ni masa baru lahir.. still kat hospital lagi time ni...


ni masa umur dah setahun.. dia ni kira lambat jalan gak tau.. sebab gigi tumbuh dulu.. yeke? aku main belasah je ni.. tapi ade gak dengar dengar orang kata kalau gigi tumbuh dulu.. budak jalan lambat.. tah laaa =.='''

ni masa umur dah nak 2 tahun macam tu...



ni masa umur dah 3 tahun... dah besar ni susah betul nak tangkap gambar dia.. ikut mood dia jugak lah.. kekadang suka tangkap gambar.. kekadang tu hareemmmm tamau tamau... gerammmm je ^^

haaa tengok tidooo lagi.. ni kira gambar terlatest ahh.. datang tido se malam umah aku... sebelum nak tidoo dia ni merajukk cakap 'nak ibuuuu' sambil muka tengah tahan nak nangis... pastu nangis gak ah 2 3 minit.. pastu lelap teruss.. ape laa punye propaa ini budak :D

fakta tambahan : dia ni memang peminat ultraman.. segala benda pasal ultraman dia ni tau.. kalau dengar je lagu ultraman ni terus lari nak p tengok... pastu ade satu hari tu, tetibe lak minat ben 10... abang aku kata, tu lah satu satu nye katun yang dia ni sendiri tak tengokk. tapi boleh tau tu ben 10. apee cer?? haha

tapi pape pun... si taey ni lah yang buat kitorang semua happy je selalu.. kekadang ade gak yang menjengkelkan.. tapi tu lah yang bestt.. hehe dah besar dah dia ni.. dulu kecikkk je.. ohh rindu nye kat mitaeyy :(




see u, tatataaa


5 orang je yang komen:

sakinah88 said...

comey baby tu..hihi

Nora Shahaira said...

hehe..mcmpgil nama akak sendiri..norazima..tempias skit..hehe akak follow ye

niDa said...

woot woott... comel jer budak2 skang ni yer...

misz sheyla said...

comel je ...moga jadi anak soleh

i.k.o said...

ahaaa rindu mtaey! :(

weh weh anda di tag.cekidautt~
http://takcuntapimacho.blogspot.com/2011/01/sakinhani-giveaway.html

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...