Friday, 21 January 2011

Anak dibawa Lari Kekasih - Kekasih di bawa lari anak

baca tajukk macam kelakar.. tapi ni lah yang selalu jadi kat orang sekeliling kita..

baru baca paper tadi.. ada berita pasal ni.. macam biasaaa baca tajukk je.. konon busy lah kan.. tengok ahh dah kul 10 malam baru nak terhegeh hegeh baca paper.. tapi takpeee asalkan baca.. walaupun hanya tajukk. hahaha

agak agak asal haa benda camni ley jadi? 

bagi aku kan ni mungkin sebab terpengaruh tak pun sebab senang sangat nak percaya kat orang.. bukan lah nak suruh jangan percaya kat orang. kau gila tak da nak percaya kat sesape.. gi duduk dalam hutan ahh kalau tanak percaya kat sesape.. tapi, kena lah ber-agak nak percaya kat seseorang tu pun.. manusia zaman sekarang ni pun bukan nye boleh percaya sangat.. segala benda boleh jadi tahuk!

selalu yang jadi macam ni mesti remaja.. ish ish REMAJA ni diorang tak baca paper ke? tak tengok ke berita yang mak bapak diorang dok rinduuu suh depa ni semua balik umah.. tak kesian ke kat mak bapak? macam mana lah sanggup boleh lari ikut orang yang kita baru kenal 2 3 bulan.. sedangkan mak bapak kita ni jaga dari kecikk sejak tak lahir lagi diorang ni jaga kita..

tahlah.. kadang kadang aku ni pun main pakai cakap ikut sukahati je.. korang yang baca ni terpulang lah nak percaya ke tak apa yang aku cakap.. terpulang! kalau ada yang baik tu kita sesama boleh buat pedoman.. kalau yang aku cakap jahat jahat korang biakan aja aku membebel sensorang.. kalau nak tegur pun boleh.. pergi lah kau membebel kat komen aku tu..

harap harap kes lari rumah ni tak jadi kat family aku.. family kawan kawan aku.. dan family korang semua.. ingat lah family sebelum buat ape ape ye.. risauuu betul...

minta dijauhkan...

9 orang je yang komen:

niDa said...

ye la.. mintak2 dijauhkan perkara2 yg x elok..

remaja ni kdang2 diorg terlalu ikutkan hati.. saya dulu mcm tu la.. suke sgt ikut kwn2.. nk kata xtau baik buruk rs mcm dah bole pk ye x...

Ms. Kudut said...

erm...macam2 hal skng neh

.:Nurul Farhana Razali:. said...

macam2 hal skang ni kan.ish2..

Mas-Azi-Mah said...

macam macam ada.. nak pergi mana mana sekarang pun sampai ada rasa takut dengan bangsa sendiri...

Miecyber said...

Poning den...

Pramugari MAS mati disebabkan sindrom jet lag

-[miracle]- said...

hurm ~ tao xpe. ta pike parent lgsg. haihh. =="

mintak dijaohkan. huu~

y-A-n-A said...

yg pelik bila jadi kes lari semua slahkan laki.. bg yana kalau perempuan tu xnak ikut tak kan jadi lari kot..

Mas-Azi-Mah said...

a ah.. byk bende jugak perempuan suka salah kan org lain.. ni dah macam kutuk diri sendiri.. tapi memang betul pun.. kalau perempuan tu sendiri tanak tak kan jadi..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hmm..pengaruh rakan sebaya..sosial yang melampau pun faktor utama gak...Kadang2 mereka ni pk nak enjoy jer..nanti dah up skit umo mula menyesal..masa tu dah non ado gunanyoo!!~~

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...