Sunday, 30 January 2011

Macam Mana Nak Tahan Diri dari jadi/teringin Jadi Macam Orang Lain?

jauh panggang dari api T_T

rasa macam nak jadi orang lain.. pernah rasa macam ni?

 aku selalu rasa benda macam ni.. tah ape yang tak best jadi diri sendiri aku pun taktau.. tu aku belum fikir lagi. mungkin.

aku baru usha/usya blog orang lainn.. automatik perasaan nak jadi macam 'dia' tu mesti ada punyee.. 
padahal aku tak kenal pun 'dia' tu sape.
sampai dalam kefalehotak aku ni fikir mesti pakwe dia bessstt sangat dapat 'dia'
haishhhh. padahal aku tak kenal pun 'dia' tu cemane. baikk ke jahat ke. aku tak tahu langsung. tapi aku rasa 'dia' baikk :)

sebabbbb kawan 'dia' aku kenal! dari kawan 'dia' lah aku boleh agak yang dia ni baikk.. ^_^
aku selalu jadi stalker fb 'dia' ehehhehhe ;)
tapi aku buat yang baik baik jelaaa.. sebab aku pun fikir 'dia' ni baikk.. takkan nak buat jahat kat 'dia' pulakk.. (dia bukan kawan aku in reality. tapi dalam alam maya pun kitorang tak kawan) nangis T__T

banyak orang kata 'just be yourself'
masalahnye sekarang... cakap nak jadi diri sendiri tu memang ah senang.. tapi nak buat tu payah kot!

** tapi bagi aku, kalau aku dah terfikir nak jadi macam orang lain tu.. dengan sedaya upaya aku fikir diri aku lebih bagus dari orang lain.. aku mampu buat *tuuttt* *tuuutt* dan *tuttt* tak macam 'dia' tah tah masak air pun tak gheti! huishhh sadis! 

aku maluuuuuuu nak bagitau sape yang aku admire sangat tu. hehe
semestinye bukan artis, bukan model, bukan orang terkenal. hartawan. jutawan. jelitawan. mahupun cendekiawan mungkin. (manalah aku tau 'dia' tu kategori mana) kenal kenal macam tu je.

tapi yang penting. 'dia' memang best. untung jadi 'dia'
untung jugak jadi 'aku' (hmmm nak jugakkkkkkk)

2 orang je yang komen:

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

Mas-Azi-Mah said...

takde pun link tu =.='

kalau suka boleh lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...